cultura

cultura

Festival

Un Ingràvid ‘frenètic' per a l'adéu de Figueres

El festival, que va perdre el suport de l'Ajuntament, se celebra el 8 d'octubre

El festival de cultura contemporània Ingràvid celebrarà el 8 d'octubre l'última edició a Figueres, després que l'Ajuntament li retirés la subvenció directa i convoqués un concurs obert que va quedar desert per falta d'aspirants. Els organitzadors de la mostra han aprofitat la presentació del programa, que en aquesta ocasió es concentrarà en un sol dia “frenètic d'activitats per a tot tipus de públic”, per fer balanç de les set edicions anteriors, en què subratllen que l'aportació municipal ha estat de 105.250 euros dels 675.000 de pressupost global que ha requerit el festival entre els anys 2009 i 2016. En aquest temps, l'Ingràvid ha atret 70.000 visitants i 600 artistes participants, i ha tingut impacte a tot el territori català, des de les Terres de l'Ebre a Perpinyà, passant per altres ciutats com ara Madrid o Manchester, dins la seva voluntat d'abraçar tot l'àmbit nacional. En les últimes tres edicions, a més, han difós l'Empordà com a espai receptiu a la cultura contemporània amb les activitats programades a l'Arts Santa Mònica de Barcelona.

Pendent encara de trobar una nova localització per a les pròximes convocatòries, la mostra es planteja aquesta edició de traspàs també com una recapitulació en què es recuperaran produccions d'altres anys, com ara les de Pau Faus, Jofre Sebastian, Job Ramos i Manel Gràvalos, als quals se sumarà Menchu López Bravo, amb el treball premiat en la convocatòria Artistes Km0; Pere Vilardebó, de la Xarxa Transversal, i els tres guanyadors del concurs Ingràvid-Arts Santa Mònica: Diagnosticant alcoholisme, de Mar Canet i Varvara Guljajeva; Land of Speculation, de Sergi Selvas, i All you need is hate, de Manoli Mansilla.

Aquesta darrera proposta, precisament, consistent a llançar 300 globus amb missatges d'odi per “tot allò que voldríem ignorar”, servirà per inaugurar el 8è Ingràvid, a la Rambla de Figueres. En un programa concentrat i intens, hi haurà també dansa amb el col·lectiu El Paller; el concert de l'home orquestra Mau Boada; la presentació del disc En helicòpter, de la banda del poeta Josep Pedrals, Els Nens Eutròfics, o la projecció del documental El viatge frustrat, d'Enric Farrés, a més de tallers d'autòmats i hologrames i una taula rodona sobre política cultural.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

obituari

Mor als 63 anys Laurent Cantet, Palma d’Or de Canes per ‘La classe’

París
CULTURA

La Mostra Nacional de Teatre Amateur compleix vint anys a Pineda

PINEDA DE MAR

Un tribunal anul·la la condemna contra el productor Harvey Weinstein

Nova York
Cultura

Mor Mike Pinder, cofundador i teclista de The Moody Blues

ART

Una trentena d’obres aspiren al premi d’escultura Vila Casas

Palafrugell
art

El Museu de l’Empordà dedica una retrospectiva pòstuma a Adrià Ciurana

Figueres
música

Nostaldisc celebrarà el 1r campionat gironí de rebobinat de cintes de casset amb ‘boli’ Bic

sant gregori
Torroella de montgrí

El talent més internacional omple de màgia el 12è Fimag

Torroella de Montgrí

Els Premis d’Arquitectura ja han seleccionat les 24 obres candidates

Girona