cultura

Joan Tarrús dóna 20 dibuixos de Rafael Masó a la fundació

La col·lecció lliurada per l'arquitecte inclou també onze fotos i altres documents, i està valorada en 46.740 euros

Formarà part d'una exposició a la Casa Masó

L'arquitecte gironí Joan Tarrús, un dels màxims especialistes en l'obra de Rafael Masó, ha fet donació a la Fundació Rafael Masó de vint dibuixos originals de l'arquitecte noucentista i onze fotografies i altres documents relacionats amb aquestes obres. La presidenta de la fundació i alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, va signar ahir al vespre a la Casa Masó el conveni d'acceptació de la donació, que va agrair a Tarrús com “un acte de generositat que contribueix de forma essencial a la tasca que està fent la fundació d'estudiar, conservar i donar a conèixer el llegat de Rafael Masó i del noucentisme català”.

La donació de Tarrús inclou projectes i esbossos relacionats amb dissenys de brodats i altres teixits que Masó va crear al llarg de la seva carrera, tant per a objectes de la llar –coixins, inicials per brodar, camisoles i altres peces de roba per a la seva família– com per als encàrrecs de les diverses senyeres i banderes que va fer sobretot entre el 1903 i el 1907. La col·lecció també inclou fotografies d'època d'algunes d'aquestes senyeres, premsa d'aquells anys on apareixen reproduïdes, i còpies modernes d'altres projectes tèxtils. Els objectes que formen part de la donació, valorats en un total de 46.740 euros, han passat a formar part de les col·leccions i de l'arxiu de la Fundació Rafael Masó. Aquest hivern ja es podran veure a l'exposició temporal que la fundació prepara sobre la relació de Masó amb el món del disseny tèxtil. Amb el títol De l'amor és lo jardí: Masó i els teixits, l'exposició serà el primer estudi global d'un aspecte molt destacat però poc conegut de l'obra de Masó, i traurà a la llum un important grup d'obres inèdites o poc conegudes. L'exposició, comissariada per Josep Casamartina i Parassols i coordinada per Rosa M. Gil, estarà oberta del 17 de desembre al 15 d'abril.

Joan Tarrús s'ha dedicat des de fa dècades a l'estudi i la defensa de l'obra de Masó, i és autor de nombrosos llibres i articles sobre l'arquitecte, com ara la monografia Rafael Masó: arquitecte noucentista, que va escriure amb Narcís Comadira. Tarrús també ha estat l'autor de la restauració de diferents edificis de Masó com ara la Casa Teixidor (la Punxa). les escoles de Vilablareix, les escoles de Sant Gregori i la mateixa Casa Masó, seu de la fundació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

art

El Museu de l’Empordà dedica una retrospectiva pòstuma a Adrià Ciurana

Figueres
música

Nostaldisc celebrarà el 1r campionat gironí de rebobinat de cintes de casset amb ‘boli’ Bic

sant gregori
Torroella de montgrí

El talent més internacional omple de màgia el 12è Fimag

Torroella de Montgrí

Els Premis d’Arquitectura ja han seleccionat les 24 obres candidates

Girona

De l’abús a celebrar la sexualitat, dalt de l’escenari

BARCELONA/IGUALADA
ART

Un incendi malmet part d’una exposició d'Edgar Massegú al Tinglado 2 de Tarragona

TARRAGONA
música

Sidecars: “En dos minuts no podem dir tot el que hem d’explicar en una cançó”

GIRONA
EQUIPAMENTS

El govern aprova una partida de 5,9 milions per al ‘hub’ audiovisual de les Tres Xemeneies

BARCELONA
DANSA

El coreògraf Alexander Ekman porta al Liceu un ‘Midsummer Night’s Dream’ poc shakesperià

BARCELONA