cultura

museus

restauració

El Museu de Lleida restaura nou obres de Guissona

El Museu Eduard Camps Cava de Guissona es beneficia, amb aquesta actuació, de la col·laboració creada a partir de la Xarxa de Museus de les Terres de Lleida i l'Aran

El Museu de Lleida està restaurant al seu taller de restauració nou objectes que són propietat del Museu de Guissona Eduard Camps Cava. L'actuació s'inscriu en la política del Museu de Lleida de donar suport als museus del territori i als integrants de la Xarxa de Museus de les Terres de Lleida i l'Aran, de la qual el Museu de Guissona forma part des del mes de juny passat.

En aquesta primera actuació, s'hi han escollit nou objectes de diverses característiques, i que necessitaven una rehabilitació. Un d'ells és una talla de fusta policromada que representa a Sant Joan Baptista. Data dels segles XVII-XVIII i formava part d'un calvari del qual falten la resta de figures.

El taller de restauració del Museu de Lleida també està treballant en una talla de fusta amb restes de policromia daurada, representant una mare de Déu amb el nen Jesús, provinent també del Museu de Guissona. Està datada dels segles XVII-XVIII. També formen part del grup d'obres en restauració a Lleida un sant d'orde monàstic, també tallat en fusta amb restes de policromia, del XVII, tres capitells de fusta amb restes de policromia, dels segles XVII-XVIII, i dues portes d'armari amb les representacions de Sant Cosme i Sant Damià, que conformen dues taules de fusta policromada a l'oli amb un marc de fusta i els experts les daten del segle XVIII.

Finalment, també és en restauració una cadira de tipus castellà, de fusta i pell fixada amb claus de cabota, datada entre finals del segle XIX i inicis del XX. Va ser del doctor Eduard Camps i Cava, a qui està dedicat el museu.

Els nou objectes van ingressar al taller de restauració del Museu de Lleida el mes d'abril passat. Segons han explicat des del Museu de Lleida, les restauracions es fan “complicades” i encara hi hauria feina per a sis mesos més. Els treballs s'estan realitzant sota la direcció de la conservadora i restauradora Imma Bové, d'acord amb les directrius i els criteris establerts pel personal tècnic del museu.

LA XIFRA

5.800
euros
és el cost de la restauració de les 9 peces que el Museu de Guissona ha portat al taller del Museu de Lleida.

El barroc oblidat

L'Ajuntament de Guissona ha invertit 5.800 euros en la restauració d'aquestes nou peces. El seu alcalde, Xavier Casoliva, va reconèixer ahir en declaracions recollides per l'agència ACN que es tracta de patrimoni barroc “oblidat” del segle XVII, perquè històricament s'ha potenciat sempre el romànic.

Casoliva va afirmar que, a partir d'ara, cada any es continuaran restaurant peces de l'arxiu. Així mateix, ha destacat la cadira del doctor Eduard Camps i Cava, perquè té un sentit especial per a Guissona: ell va ser el primer que va fer troballes romanes a Guissona i per aquesta raó el Museu de Guissona porta el seu nom.

La Xarxa de Museus de Lleida i Aran agrupa onze museus de les terres de Ponent i del Pirineu, i es va constituir el 18 de maig passat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona
Cinema

Uns dracs amb ADN xinès, australià i europeu

màlaga

Salvat-Papasseit, sempre jove

Barcelona
Margarida Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
Drama biogràfic

Radiografia d’una relació tòxica amb un home més gran

Crítica

La recerca de tresors enterrats

Guaita què fan ara
Sèries

La llarga ombra del masclisme seguint el rastre d’un assassí en sèrie

Drama

‘Rosalie’, una dona barbuda contra la societat

animació

‘Hate songs’, ferides que no es curen