cultura

Un cicle invita a pensar l'espionatge del segle XX

‘De Mata Hari a Snowden' comença demà al Caixafòrum i tindrà quatre sessions

Amb I Guerra Mundial, l'opacitat es converteix per primera vegada en una de les principals armes dels governs. Un cop acabat el conflicte, però, aquest secretisme que havia propiciat sonors actes de sabotatge, lluny de disminuir, es va instaurar com un hàbit que no ha fet sinó perfeccionar-se fins avui. El cicle de conferències De Mata Hari a Snowden: l'espionatge en les guerres del segle XX convida a reflexionar sobre el paper de la intel·ligència en els grans conflictes contemporanis a través de quatre sessions encomanades a destacats especialistes.

El professor de la Universitat Carlos III de Madrid Alfredo López Serrano inaugura el cicle demà amb Secrets i mentides a la I Guerra Mundial (19 h). Les altres sessions versaran sobre la II Guerra Mundial (Luis Horrillo, 6 octubre), la investigació nuclear (Fernando Negredo, 13 octubre), i la Guerra Freda (Javier Ordóñez, 20 octubre).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia