cultura

Acostar els grans músics als més petits

“Ja som a la cinquena edició, no sé si algú s'imaginava que estaríem on estem.” Albert Puig, director artístic, valora amb satisfacció la velocitat de creuer que ha agafat Petits Camaleons-Festival de Música per a a Nens i Nenes, que celebra aquest cap de setmana a Sant Cugat la 5a edició. “El primer any vam portar Antònia Font, i vam veure que la convivència era possible, pares i nens s'ho passaven molt bé”, diu Albert Puig.

Amb els fonaments molt ben assentats, i amb l'objectiu d'arribar a un públic que va dels 0 als 14 anys, però també als adults, l'1 i el 2 d'octubre oferirà 103 concerts de 46 artistes, en 9 escenaris diferents. Entre els músics d'enguany hi ha Sopa de Cabra (que demà fa un concert previ al Teatre-Auditori), Macaco, Pep Sala, Quimi Portet, Gossos, Obeses, Oques Grasses, Ramon Mirabet... Cada grup o cantant fa dos concerts de 30 minuts, en escenaris diferents. “Només els demanem que cantin cançons seves conegudes”, diu Albert Puig, i que evitin lletres “problemàtiques”. Entre els escenaris, destaquen el Teatre-Auditori de Sant Cugat, i les carpes del circ Raluy i del Circ Catalunya. Tots són a l'entorn del Teatre-Auditori i el parc Arborètum. El ritme de venda d'entrades permet assegurar que se superaran de bon tros els cinc mil espectadors del 2015.

Albert Puig explica que, amb el festival, “volem acostar els músics més grans als més petits; per això, busquem els millors artistes, en format gran, amb un repertori i il·luminació com als concerts normals, però adaptat al públic”. És a dir: “L'escenari està més avall, el límit de decibels és més baix, i els concerts duren 30 minuts.” També reserven un espai per als més petits davant l'escenari.L'oferta és molt variada: rock, pop, jazz, blues, reggae... I aquest any, com a novetat, afegiran el rock dur amb el grup Heavy per a Xics. Tot plegat, amb l'objectiu de “crear nous públics” i de convertir-se en “la gran porta d'entrada dels més menuts al món de la música.”Malgrat totes les explicacions que fa a la presentació a la premsa, Albert Puig insisteix que és “un festival difícil d'explicar” als espectadors, la premsa i els músics. “Si no hi has anat, no saps el que és, l'has de veure.” Doncs si voleu saber com és, ja ho sabeu: aquest cap de setmana, 1 i 2 d'octubre, de 11.30 a 19 hores a l'entorn del Teatre Auditori i el parc Arborètum de Sant Cugat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

obituari

Mor als 63 anys Laurent Cantet, Palma d’Or de Canes per ‘La classe’

París
CULTURA

La Mostra Nacional de Teatre Amateur compleix vint anys a Pineda

PINEDA DE MAR

Un tribunal anul·la la condemna contra el productor Harvey Weinstein

Nova York
Cultura

Mor Mike Pinder, cofundador i teclista de The Moody Blues

ART

Una trentena d’obres aspiren al premi d’escultura Vila Casas

Palafrugell
art

El Museu de l’Empordà dedica una retrospectiva pòstuma a Adrià Ciurana

Figueres
música

Nostaldisc celebrarà el 1r campionat gironí de rebobinat de cintes de casset amb ‘boli’ Bic

sant gregori
Torroella de montgrí

El talent més internacional omple de màgia el 12è Fimag

Torroella de Montgrí

Els Premis d’Arquitectura ja han seleccionat les 24 obres candidates

Girona