cultura

Les editorials petites se citen a Liberisliber

La fira de Besalú estrena premi de poesia i invita Arrabal, Llach i Couso

Hi ha editorials que produeixen llibres, i n'hi ha d'altres que n'editen en el sentit etimològic de “tenir cura d'un text”. Aquestes darreres, des de fa set anys, tenen el seu espai de trobada a la fira Liberisliber de Besalú, una mostra d'editorials independents que guanya adeptes en cada nova edició i que torna a la cita amb els lectors aquest cap de setmana. La programació inclou, a banda dels estands de mig centenar de segells, principalment catalans, presentacions, conferències, tertúlies, espectacles infantils, visites guiades, tallers i concursos, i l'al·licient d'escoltar autors com ara Alicia Kopf, Enric Casasses i Xènia Dyakonova, o els traductors Ferran Ràfols, Arnau Pons i Anna Casasses. Una de les novetats d'aquest any és la col·laboració del Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona, amb la qual Liberisliber promou la Bibliomaleta, un material pedagògic que voltarà per les biblioteques catalanes i els centres educatius.

Entre les propostes més atractives hi ha un debat sobre corresponsals de guerra en el qual participaran Ramón Lobo, Eduard Sanjuán i David Couso (avui, 12 h); una conversa entre Fernando Arrabal i Paco Inclán (17.45 h); la 3a Escaramussa Poètica (avui, 19 h), i la tertúlia entre els músics Lluís Llach i Xavi Sarrià sobre la seva relació amb l'escriptura (demà, 18.15 h). A més, hi haurà la proclamació del guanyador del I Premi Francesc Garriga de poesia per a autors inèdits, promogut per les editorials LaBreu i Cafè Central (avui, 18.45 h), i la gala dels Premis Liberisliber, en què s'elegeixen els millors llibres editats per les firmes independents en quatre categories (21.30h).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

crònica

Una sola música que tothom balla com vol

SANT JORDI A GIRONA

Tornar al centre perquè no canviï res

Girona

La festa amb tendència a l’alça

Barcelona
publicacions

Surt el número 12 de ‘Temperatura’, la ‘Revista per anar a cagar’

girona
crítica

Tensar els fils d’estendre

Girona

Es recupera l’essència amb el retorn a la Rambla i la plaça Catalunya

Girona
SANT JORDI

L’esmorzar de la Generalitat a Girona recorda Montserrat Vayreda

girona
sant jordi 2024

“Hi ha moltes ganes de diada”

barcelona
BLANES

La diada de Sant Jordi comença amb l’Esmorzar Literari

BLANES