cultura

Música

De cicle a temporada musical

Els concerts del festival Músiques Tranquil·les de Mataró passaran a fer-se durant tot l'any amb un espectacle cada mes

Els espectadors, per mitjà d'una comunitat, decidiran els artistes i controlaran tot el procés

Plenament establert i consolidat a la capital del Maresme, el cicle Músiques Tranquil·les, organitzat per la Casa de la Música Popular, ha decidit reinventar-se i girar-se com un mitjó en tots els àmbits després d'onze edicions.

Aquests canvis es fonamenten en tres eixos bàsics que faran de Músiques Tranquil·les una experiència totalment nova. El primer és que es passa de cicle a temporada. És a dir, si abans es programaven els concerts en determinats mesos de l'any, ara es vol que la programació duri els dotze mesos (de gener a desembre), concretament el primer dijous de cada mes. La segona transformació del Músiques Tranquil·les és que tindrà un escenari fix en lloc de programar els concerts en diferents espais de Mataró. Aquest emplaçament serà el Casal l'Aliança, del carrer Bonaire, amb capacitat per vora dues-centes persones. Finalment, i potser l'objectiu més interessant, seran els mateixos assistents els qui triaran els artistes que vulguin escoltar en directe.

Yolanda Moreno, productora i responsable de la transformació del cicle, va explicar que aquest darrer concepte s'està materialitzant en forma de comunitat virtual. “La idea és que aquesta comunitat sigui àgil i proactiva i acabi podent gestionar tot el que envolta la programació del Músiques Tranquil·les”, va manifestar Moreno. A més de la selecció de les propostes musicals, que es posaran sota votació, la comunitat també haurà de decidir –a tall d'exemple– els preus de cada concert depenent del que costi la contractació de cada artista en qüestió. “Nosaltres volem fer la funció d'acompanyament, però seran els mateixos espectadors, mitjançant la comunitat, els qui podran seguir i decidir tot el procés, que haurà de ser molt transparent en tots els sentits”, destaca la productora.

Una de les coses que es manté inalterable d'aquesta nova temporada musical pel 2017 serà l'estil de les propostes que pugin a l'escenari. “El Músiques Tranquil·les ha de continuar essent un espai agradable on poder desconnectar escoltant bona música”, va afirmar Moreno, que, tot i així, va voler ressaltar l'ampli ventall estilístic que pot acollir la nova experiència. “Es podria programar des de electrònica fins a indie si es vol”, va suggerir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MÚSICA

Joan Manuel Serrat, premi Princesa d’Astúries de les Arts 2024

BARCELONA
RIPOLL

Ramon González i Montse Bastons guanyen els Jocs Florals Comte Guifré

RIPOLL
MÚSICA

El festival de Dixieland torna al carrer

TARRAGONA
GIRONA

Vuit actuacions musicals i teatrals en el Pati Cultural 2024

GIRONA
CrÒNICA

Un Sant Jordi fred, però esplendorós

TEATRE

La Perla 29 incorpora un ‘Zoo de vidre’

BARCELONA
CRÒNICA

Banyoles, lectora i novel·lada

crònica

Diada radiant en el retorn a l’essència

crònica

Una sola música que tothom balla com vol