cultura

Educació

LaBGC porta art i reflexió a l'escola Carme Auguet

L'artista alemanya ha treballat amb alumnes del col·legi de Pont Major per pintar un gran mural al seu vestíbul, entre altres activitats

Aquest curs col·laborarà amb dos centres gironins més

“Jo vull contribuir a millorar, encara que sigui una mica, la vida dels nens i les nenes d'aquesta societat cada vegada més diversa, i ajudar-los perquè, independentment de la seva cultura d'origen, tinguin autoestima i siguin uns bons ciutadans, sense perdre la seva identitat”, afirma l'artista alemanya LaBGC, instal·lada a les comarques gironines, que es va donar a conèixer la primavera passada amb una gran exposició a la Casa de Cultura de Girona. Entre els visitants de la mostra va haver-hi els alumnes de l'escola Carme Auguet , del barri de Pont Major, un autèntic gresol de races i cultures. LaBGC va proposar a la direcció de l'escola pintar-hi un mural amb els alumnes –com el que ja havia pintat Quim Corominas el 2010 en una paret exterior–, però la inesgotable artista alemanya no en va tenir prou i va aconseguir que els serveis territorials d'Ensenyament –que al principi no ho veien gaire clar– els deixessin pintar tot el vestíbul, incloent-hi el sostre. El resultat es titula Vida que es viu: “Té relació amb la vida, la terra, la llum, l'aigua… El fons el va crear la Bàrbara i els nens i nenes hi van posar la vida de persones i animals”, expliquen al web de l'escola sobre aquest gran mural, inaugurat el 14 de setembre passat. “Bàrbara” és com li diuen els nens i nenes de l'escola a la seva amiga artista, que s'hi sent com a casa. Tant l'actual directora, Laura Serrats, com la seva predecessora, Pilar de Bolós, que continua exercint la docència, destaquen la bona entesa entre l'equip del centre i LaBGC –“ella valora molt la feina que fem”–, que no es va limitar a pintar amb la mainada: va visitar les seves famílies i va treballar conjuntament amb els mestres per relacionar la part artística amb el projecte educatiu de l'escola, molt relacionat amb el riu –tenen molt a prop el Ter– i l'aigua com a element fonamental per a la vida. Els rius han marcat els itineraris de les grans migracions humanes des de temps remots. La prehistòria també va ser motiu d'uns tallers d'estiu a la biblioteca de Pont Major, on LaBGC va tenir com a col·laborador el professor Joan Miró Ametller, i aquest curs es continua estudiant a les aules. L'entusiasme de LaBGC també ha aconseguit que una amiga hagi regalat un piano a l'escola i que la brigada municipal s'encarregui del trasllat de l'instrument.

Abans que LaBGC marxi la primavera vinent a Kenya, on col·laborarà amb l'ONG Amref –contra l'ablació i donant suport als orfes de les víctimes de la sida–, aquesta gran viatgera posarà en marxa dos projectes creatius més en escoles gironines, concretament a l'Àgora, del barri de Sant Narcís –abans es deia Mare de Déu del Mont i li cal una nova imatge en consonància–, i a l'escola Josep Dalmau i Carles, de Can Gibert del Pla. “Tots podem fer alguna cosa en el nostre entorn immediat per intentar canviar el món”, és el lema de LaBGC.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

De l’abús a celebrar la sexualitat, dalt de l’escenari

BARCELONA/IGUALADA
ART

Un incendi malmet part d’una exposició d'Edgar Massegú al Tinglado 2 de Tarragona

TARRAGONA
música

Sidecars: “En dos minuts no podem dir tot el que hem d’explicar en una cançó”

GIRONA
EQUIPAMENTS

El govern aprova una partida de 5,9 milions per al ‘hub’ audiovisual de les Tres Xemeneies

BARCELONA
DANSA

El coreògraf Alexander Ekman porta al Liceu un ‘Midsummer Night’s Dream’ poc shakesperià

BARCELONA
MÚSICA

Joan Manuel Serrat, premi Princesa d’Astúries de les Arts 2024

BARCELONA
RIPOLL

Ramon González i Montse Bastons guanyen els Jocs Florals Comte Guifré

RIPOLL
MÚSICA

El festival de Dixieland torna al carrer

TARRAGONA
GIRONA

Vuit actuacions musicals i teatrals en el Pati Cultural 2024

GIRONA