cultura

cultura

aniversari

Figueres commemora els 400 anys sense Cervantes

Pel període que va del 28 d'octubre al 30 de novembre s'han organitzat un seguit d'actes que reflexionen sobre l'escriptor i la seva obra

Figueres commemora els 400 anys de la mort del cèlebre novel·lista Miguel de Cervantes i s'han organitzat unes jornades farcides d'actes que tindran lloc del 28 d'octubre al 30 de novembre. Les jornades s'inauguraran el divendres 28 d'octubre a La Cate, amb una conferència a càrrec de la figuerenca Rosa Navarro Durán, catedràtica i estudiosa de la literatura del Segle d'Or, que parlarà sobre els mecanismes narratius que empra Cervantes en les seves novel·les.

Enguany, la conferència prèvia a la visita nocturna al cementiri el Dia de Tots Sants anirà dedicada a la recurrent presència de la mort en les obres de Cervantes. En aquest cas, seran el forense Narcís Bardalet, el catedràtic de literatura espanyola Joan Manuel Soldevilla i el biòleg Josep Maria Dacosta els que presentaran al Tanatori Funerària Vicens la xerrada titulada Les morts de Cervantes. Una visió forense-literària de l'obra de l'autor del Quixot.

Entre altres propostes destacades, l'Auditori Caputxins serà el marc el 10 de novembre de la lectura dramatitzada del monòleg teatral La última salida de Sancho Panza, d'Ignasi Garcia Barba, i el dia 17 a la biblioteca Fages de Climent J. M. Soldevilla presentarà el llibre La ciudad imaginada, un opuscle editat per l'editorial figuerenca Cal·lígraf que analitza la relació de Cervantes i Don Quixot amb Barcelona. Pel dia 25, el Consorci i els Amics del Castell de Sant Ferran han organitzat la conferència Espada y pluma. Cervantes y los tercios españoles, amb l'expert en història militar Jesús Heras, que farà un recorregut per la vida i les circumstàncies que van envoltar la trajectòria com a soldat del novel·lista. Per cloure el cicle, el 30 de novembre es projectarà a La Cate –en col·laboració amb Diòptria– el film Honor de cavalleria, amb què Albert Serra ofereix una mirada innovadora i transgressora del Quixot.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MIRADOR

De quan la línia de la vida es ressegueix des de l’art

la ciutat d’ideals

A propòsit d’exilis i llengua

equipaments

Comencen les obres d’ampliació de l’Arxiu Nacional de Catalunya

barcelona
Crítica

El gest alliberador d’una dona italiana

música

El Jazz omple el Passeig de Gràcia

barcelona
crónica

Oques Grasses en salsa dolça

GIRONA

El manifest d’Agitart centra el Dia Internacional de la Dansa

girona
cultura

L’alt i constant mestratge de Mercè Vidal

Paola Cortellesi
Cineasta i actriu

“Els italians portem el neorealisme a l’ADN”

Barcelona