cultura

cultura

La 4a edició de la Plaça del Llibre duplica les vendes

Els organitzadors destaquen que el nou escenari, la plaça de l'Ajuntament, ha contribuït a l'èxit de públic d'aquesta fira

Unes 5.000 persones van passar pels estands i van adquirir algun dels 2.500 llibres que s'han venut

La 4a edició de la Plaça del Llibre tanca les portes després d'un èxit rotund a la plaça de l'Ajuntament. Així ho confirmen fonts de l'organització d'una iniciativa de l'Associació d'Editors del País Valencià, Acció Cultural del País Valencià, l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana i el Gremi de Llibrers de València. Un encontre inclós en el Pla Valencià de Foment del Llibre i la Lectura de la Generalitat Valenciana, implicat especialment en la celebració de l'esdeveniment, així com l'Ajuntament i la Diputació de València que va tancar les seues portes ahir diumenge amb bones sensacions, després de quatre dies de visibiltizació dels llibres en valencià a la plaça de l'Ajuntament de València.

Amb un total de 34 editorials i 7 llibreries –un augment notable respecte a l'edició anterior– participants en l'esdeveniment de tot el territori catalanoparlant, hi ha hagut un ampli programa de presentacions i signatures, d'espectacles musicals i d'animacions infantils, amb un espai dedicat especialment als més menuts de la casa durant tota la Plaça, “La Plaça menuda”. En una edició especial per ser la primera vegada que se celebra a la plaça de l'Ajuntament hi ha hagut una gran afluència de públic, més de 5.000 persones han passat per la Plaça del Llibre estos dies.

En total, quasi 2.500 llibres venuts, s'han més que duplicat les vendes respecte a l'any passat. Els més venuts d'infantil i juvenil han sigut els llibres Sensacionari, d'Albert Bertomeu (Bromera); Abecedari il·lustrat, de Carles Cano (Barcanova); A mi, què em passa?, de Carme Morera i Tona Català (Vincle); Dani Miquel (Andana Editorial i Bromera); Melcioret vol ser músic, de Miquel Àngel Múrcia i David Palmer (Edicions 96) o L'estranya que habita els meus somnis, de Lourdes Boïgues (Bullent).

Pel que fa als adults, els més venuts han sigut les novetats Un monstre em ve a veure, de Patrick Ness (Sembra Llibres); Si ha nevat, de Paco Esteve (Bromera); La cuina de l'Albufera, d'Emili Piera (Perifèric Edicions); Allò que va passar a Cardós, de Ramon Solsona (Editorial Proa); Per sempre, de Santiago Díaz (Lletra Impresa Edicions) o El guardià de les trufes, de Fèlix Edo (Ed. Barcino). Destacant, a més, que una editorial amb tan sols sis mesos de trajectòria com és Lletra Impresa Edicions, aconseguisca tenir un llibre entre els més venuts de la Plaça del Llibre.

Concentració literària

Jesús Figuerola, president de FULL Fundació pel Llibre i la Lectura, ha destacat que “la quantitat de títols que hi ha hagut estos dies a la Plaça suposa la major concentració de llibres diferents en la nostra llengua que hi ha hagut mai al País Valencià”. A més, amb l'excel·lent acollida que ha tingut la Plaça del Llibre per fer-se a la plaça de l'Ajuntament, afirma que hi ha hagut un “èxit rotund d'assistència als actes”.

Cal recordar que fins al 30 d'octubre, a l'Octubre CCC estarà l'exposició “Nosaltres, les escriptores. Valencianes en el temps”, on es fan visibles més de 400 escriptores valencianes en una exposició que intenta ser un catàleg de totes les dones que, des del segle XV fins ara mateix, han escrit en este territori, en totes les llengües i usant tots els gèneres. Una mostra on es pretén, a més, ajudar a introduir la visió de gènere els plans de promoció de la lectura que es dissenyen en les biblioteques, i en els centres escolars i universitaris.

Des de l'organització de la Plaça del Llibre agraeixen l'assistència i la participació del públic en els diferents actes realitzats, en una iniciativa on es fomenta l'ús del valencià a la ciutat, com també la lectura en la nostra llengua. Jesús Figuerola afirma que, d'aquesta manera, “es consolida una nova fira a la ciutat de València”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els Premis d’Arquitectura ja han seleccionat les 24 obres candidates

Girona

De l’abús a celebrar la sexualitat, dalt de l’escenari

BARCELONA/IGUALADA
ART

Un incendi malmet part d’una exposició d'Edgar Massegú al Tinglado 2 de Tarragona

TARRAGONA
música

Sidecars: “En dos minuts no podem dir tot el que hem d’explicar en una cançó”

GIRONA
EQUIPAMENTS

El govern aprova una partida de 5,9 milions per al ‘hub’ audiovisual de les Tres Xemeneies

BARCELONA
DANSA

El coreògraf Alexander Ekman porta al Liceu un ‘Midsummer Night’s Dream’ poc shakesperià

BARCELONA
MÚSICA

Joan Manuel Serrat, premi Princesa d’Astúries de les Arts 2024

BARCELONA
RIPOLL

Ramon González i Montse Bastons guanyen els Jocs Florals Comte Guifré

RIPOLL
MÚSICA

El festival de Dixieland torna al carrer

TARRAGONA