cultura

El Memorimage se centra en la història reusenca

El Festival Internacional de Cinema de Reus, amb films fets amb imatges d'arxiu, aposta per produccions del territori

La secció MemoriReus pren protagonisme

Conèixer qui som a partir del nostre passat. Recuperar la memòria històrica per construir el futur. Amb aquestes màximes, el Festival Internacional de Cinema de Reus, el Memorimage, s'ha proposat, amb vista a la seva propera edició del novembre, donar veu al talent creatiu del territori. Del 9 al 12 de novembre, la capital del Baix Camp celebrarà l'11a edició del certamen, dedicada a les pel·lícules construïdes a partir d'imatges d'arxiu. En aquesta ocasió hi haurà tres films inclosos en la secció oficial a concurs i es potenciarà la producció local a partir de les propostes que es projectaran a l'espai MemoriReus. “Cal felicitar els impulsors de les produccions que veurem perquè són retalls de records i memòria”, va exposar la regidora de Cultura del consistori, Montserrat Caelles, durant la presentació de l'esdeveniment.

Al seu costat, i en representació de la Diputació, Joan Olivella va assenyalar que el Memorimage “és ja un referent” i va donar valor a “la divulgació històrica” que fan els documentals mostrats a la cita reusenca. Des de l'organització, el director artístic, Daniel Jariod, va avançar que la pel·lícula inaugural serà la catalana Priorat, de David Fernández de Castro. La productora del film, Belén Sánchez, es va mostrar satisfeta per la bona rebuda que el projecte ha tingut arreu i va recordar que la idea de tirar endavant el projecte inicial va sorgir durant el Memorimage del 2011. “Aquest és un bon festival per fer contactes”, va matisar.

La secció oficial es completa amb els films americans Sota les bales, la història del fotògraf Tony Vaccaro (del director Max Lewkowicz) i The music of strangers (de Morgan Neville).

Amb tot, el director artístic va apuntar que enguany s'ha decidit apostar de manera ferma per la secció MemoriReus. Novament hi haurà tres títols per projectar. La primera, Els nens de la jungla, de Santi Suárez, i amb l'escola Mowgli com a escenari: “Va ser una escola pionera perquè va fomentar el respecte i la llibertat dels seus estudiants”, va detallar Sánchez. A continuació, el duet format per Marc Iglesias i Paula Monteiro van presentar el seu documental Estados clandestinos, segona de les propostes de la secció. La història, segons Iglesias, dóna veu “a les persones que van viure el tràngol d'una dictadura”, la d'Uruguai, als anys setanta.

La darrera pel·lícula de MemoriReus serà la cèlebre Les 7 vides d'Eduard Toda, de Ramón Masip, Manel Vinuesa i Toni Orensanz. Finalment, Jariod va dir que la clausura també tindrà un marcat accent reusenc amb el passi de Reus, abans, ara i aquí, pel·lícula fruit de l'esforç de professors i alumnes de la Casa d'Oficis de producció audiovisual de Mas Carandell.

LA XIFRA

3
documentals participen en
la secció oficial de l'edició d'enguany del Festival Internacional de Cinema de Reus.

LA FRASE

Cal felicitar els impulsors de les produccions perquè són retalls de records i memòria
Montserrat Caelles
regidora de cultura de reus


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ART

Una trentena d’obres aspiren al premi d’escultura Vila Casas

Palafrugell
art

El Museu de l’Empordà dedica una retrospectiva pòstuma a Adrià Ciurana

Figueres
música

Nostaldisc celebrarà el 1r campionat gironí de rebobinat de cintes de casset amb ‘boli’ Bic

sant gregori
Torroella de montgrí

El talent més internacional omple de màgia el 12è Fimag

Torroella de Montgrí

Els Premis d’Arquitectura ja han seleccionat les 24 obres candidates

Girona

De l’abús a celebrar la sexualitat, dalt de l’escenari

BARCELONA/IGUALADA
ART

Un incendi malmet part d’una exposició d'Edgar Massegú al Tinglado 2 de Tarragona

TARRAGONA
música

Sidecars: “En dos minuts no podem dir tot el que hem d’explicar en una cançó”

GIRONA
EQUIPAMENTS

El govern aprova una partida de 5,9 milions per al ‘hub’ audiovisual de les Tres Xemeneies

BARCELONA