cultura

circ

“El museu del circ és bàsic per a la continuïtat del festival”

Genís Matabosch anuncia el 6è Festival Internacional del Circ Elefant d'Or Ciutat de Figueres, amb una funció més i una important presència etíop i llatinoamericana

“El festival té un objectiu definit claríssimament des de la primera edició: el museu del circ. Hem arribat a una bona sintonia amb l'Ajuntament de Figueres i la Diputació de Girona, i esperem també tenir-la amb la Generalitat, per tirar endavant aquest projecte en un equipament de 5.000 metres quadrats –la casa Nouvilas, al centre de Figueres–, amb un pressupost de 6 milions d'euros en tres anys, del 2017 al 2019. Al febrer tothom haurà tancat els pressupostos del 2017 i llavors tindrem clar si hi haurà festival en el futur.” Així de contundent va ser ahir Genís Matabosch, president de la Circus Arts Foundation i director del Festival Internacional del Circ Elefant d'Or Ciutat de Figueres , en la presentació de la sisena edició del festival, que tindrà lloc del 16 al 20 de febrer del 2017. El festival acabarà en aquesta edició el seu conveni quadriennal amb l'Ajuntament de Figueres –que hi aporta 96.500 euros, un 17% del pressupost del festival: 560.000 euros– i Matabosch espera que l'actual incertesa sobre el model de finançament municipal dels festivals figuerencs es resolgui abans que comenci la sisena edició per poder començar a treballar de seguida en la setena. “Només sabem que l'Ajuntament hi està treballant, i que les dues parts volem que el festival estigui per molts anys a Figueres.” Això sí, tot depèn del suport institucional al projecte del museu del circ, que inclou tres plantes subterrànies amb un circ fix per a 400 espectadors: “No volem ser els segons d'Europa, volem ser els primers del món, a la capital mundial del circ, perquè és això el que volem que sigui Figueres: un referent internacional no només cinc dies, sinó tot l'any. Som pobres però ambiciosos i hem apostat pel territori arriscant el que no tenim.”

El festival, presentat ahir a l'hotel Duran de Figueres i al Patronat de Turisme Costa Brava Girona –impulsor de la plataforma Costa Brava Girona Festivals –, avança les dates una setmana per no coincidir amb el carnestoltes i amb el Congrés Mundial del Mòbil: “Ho hem fet perquè nosaltres hem de comprar més de 200 bitllets d'avió i aquesta coincidència ens encariria el pressupost.” Està previst que hi assisteixin 82 artistes de 12 països, sobretot de la Xina, Rússia i Ucraïna, però en aquesta edició destaca també la representació etíop –tres espectacles– i la llatinoamericana. En total s'hi presentaran 24 atraccions mai vistes a Europa, com sempre repartides en dos espectacles, el Blau i el Vermell, més la final de l'espectacle Or, amb un total de 15 funcions: 11 per al públic en general –aquest any n'hi haurà una més del Blau, el dilluns a les 17.15 h, amb un preu únic de 17 euros– i 4 funcions escolars. El festival tornarà a desplegar la seva enorme vela sense columnes per a 2.206 espectadors, la qual cosa representa una capacitat total de 33.090 butaques. Fins ahir ja s'havien venut 10.537 entrades anticipades, quan encara no s'havia fet públic cap nom de la programació. Els primers artistes confirmats són Prolipin Acrobatic Quartet (Rússia), premi de plata en el Festival Idol de Moscou gràcies a les seves acrobàcies amb la música i l'estètica dels Beatles; la contorsió extrema del xilè Gino Valentino; la troupe de saltadors Grechuskin (Rússia), premi d'or en el Festival Internacional del Circ Nikulin de Moscou; els equilibris sobre bastons de la jove i multipremiada ucraïnesa Vladislava Naralaeva; el trio etíop d'equilibristes Trilogy, i el clown ucraïnès Bilby.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia