cultura

Manresa veurà el musical ‘Cabaret' abans que Barcelona

L'espectacle ha estat un any a Madrid, on l'han vist més de 200.000 espectadors

L'escenografia i el vestuari van arribar ahir amb cinc tràilers

Manresa tindrà el privilegi de gaudir del mític musical Cabaret abans que Barcelona, un fet no gaire habitual en el panorama cultural del país.

Es tracta d'una superproducció madrilenya que es va estrenar l'octubre del 2015 al Teatro Rialto de Madrid, on ha fet una llarga temporada d'un any, i que ja han vist més de 200.000 espectadors. La primera posada en escena del que es pot considerar ja un clàssic, però, va ser a Broadway, el 1966, sota la direcció de Harold Prince. Des d'aleshores, s'ha traduït a més de 30 idiomes i s'ha representat en més de 50 països.

Responsables del teatre manresà ressaltaven ahir el fet que el musical arriba gairebé directament des de Madrid. Abans de passar per Manresa, l'espectacle s'ha estrenat a Lleida i encara abans d'arribar a Barcelona farà estada a Sant Cugat del Vallès. A la capital del Bages s'hi han programat set funcions –del 27 al 30 d'octubre– i ja n'hi ha una –la del divendres 28– per a la qual s'ha hagut de penjar el cartell d'entrades exhaurides.

La majestuositat del musical –en què participen més de 20 actors i 22 músics– ja es va poder començar a palpar ahir al matí, quan cinc camions tràiler van envair el carrer Carrió per començar a descarregar el vestuari i l'escenografia de l'espectacle, obra de Ricardo Sánchez Cuerda i considerada “una de les més espectaculars que s'han fet en tota la història d'aquest musical”, segons detallen fonts del Kursaal, que hi afegeixen: “Transportarà el públic directament al Berlín dels anys trenta.”

Dins el teatre, muntadors i tècnics anaven i venien atrafegats per deixar-ho tot enllestit per aquesta tarda, quan és previst que acabi el muntatge, just un dia abans de la gran estrena, que serà demà.

Salt al Berlín dels trenta

El muntatge està ambientat al Berlín dels anys trenta i mostra la història d'un cabaret –anomenat Kit Kat Club– presidit per un mestre de cerimònies molt especial, en Mcee. A través de la seva història i d'altres personatges que s'hi aniran afegint –com ara la cantant anglesa Sally Bowles, el novel·lista americà Cliff Bradshaw i el fruiter jueu Herr Schultz–, el musical posa el ritme per anar acostant l'espectador a la realitat quotidiana alemanya en un context de ple creixement del nazisme.

El llibret i la música de les cançons corresponen a “dos dels més rellevants noms del teatre musical”, Joe Masteroff i John Kander. El musical Cabaret que es veurà a la capital del Bages és dirigit per Jaime Azpilicueta i consta d'una banda sonora amb cançons tan emblemàtiques del gènere com ara Willkomen, Cabaret i Money money.

La gira que el musical inicia ara lluny de Madrid commemora el 50è aniversari de l'estrena de l'espectacle a Broadway el 1966.

50
anys
fa de l'estrena de l'espectacle a Broadway, el 1966, en aquella ocasió dirigit per Harold Prince.
30
idiomes
són els que s'ha traduït el text del musical, que s'ha representat en més de 50 països.
7
funcions
s'han programat al Kursaal de Manresa fins diumenge. L'estrena serà demà al vespre.

‘Grease' té el rècord de públic amb 5.100 espectadors

Cabaret serà el cinquè musical de gran format que passa pel Kursaal de Manresa en els deus anys que fa que el teatre es va reobrir. Abans ho van fer els muntatges Sonrisas y lágrimas, Grease, Hoy no me puedo levantar i Mamma mia!. Tots quatre van obtenir unes molt bones xifres de públic. El rècord el va fer Grease, amb 5.100 espectadors, mentre que dels altres tres se'n van vendre entorn de 4.600 entrades per musical. Cabaret serà el primer d'aquests cinc musicals que s'han pogut veure a Manresa que s'estrenarà abans a la capital del Bages que a Barcelona. Aquest fet “és una il·lusió” per al teatre manresà, afirmen els seus responsables, però alhora pot ser un handicap de cara a la venda d'entrades, ja que el gran públic encara no n'ha sentit parlar, no s'ha creat el rum-rum mediàtic que s'acostuma a generar quan una obra obté molt d'èxit a la capital catalana, i això pot fer que no hi hagi tanta expectació per anar-la a veure. Tot i això, el Kursaal preveu registrar bones xifres de públic –de fet, per a la sessió de divendres ja s'han exhaurit les entrades– que “segurament no seran les de Grease”, però que igualment es preveuen bones. A l'hora de comprara números entre un musical i l'altre, també és rellevant el fet que muntatges com Sonrisas y lágrimas i Mamma Mia! podien ser aptes per a un públic més familiar, mentre que Cabaret està encarat a un públic exclusivament adult. L'estrena es farà demà a les nou de la nit. Les entrades tenen uns preus que van dels 49 als 55 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona
Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència

TEATRE

El Maldà canta Pau Riba i Malvido interpel·lant els joves

BARCELONA

Mario, Llull i el manuscrit Voynich

Liliana Torres
Directora de cinema

“Les mamíferes no tenim l’instint de ser mares”

Barcelona
Crítica

Les tres vides d’una cantant llegendària

ARTS EN VIU

Una funambulista creuarà la plaça Margarida Xirgu per inaugurar el Circ d’Ara Mateix

BARCELONA

Cines que no són ‘només un cinema’

Barcelona