Cultura

La cuina marroquina, explicada des de Sils

Georgina Caimel publica un llibre amb 150 receptes i el presentarà a Lloret

Georgina Caimel Valls (Sils, 1975) ha escrit el llibre La cuina marroquina. 150 receptes, editat per Cossetània , que es presentarà dijous a la biblioteca municipal de Lloret de Mar (19.30 h), en un acte organitzat per l'Oficina de Català de Lloret que acabarà amb una degustació d'algunes de les receptes que apareixen en el llibre. Casada amb un marroquí de Casablanca, Georgina Caimel reconeix que “la cuina marroquina és molt desconeguda aquí, pràcticament totes redueix al cuscús i a poca cosa més”, tot i que, com afirma a la presentació del llibre, és “una de les millors cuines del món”, per la seva gran varietat de plats, sabors i textures. “Jo també vaig partir del desconeixement absolut”, afirma, ja que tot li semblava “molt exòtic i diferent” durant les seves primeres visites a Casablanca i Marràqueix. Però de mica en mica va anar coneixent i compilant aquestes receptes tradicionals, amb ingredients que es troben aquí sense problemes, perquè “tot és cuina mediterrània”. “Amb una bona recepta, la pràctica i una miqueta de ganes, els plats poden sortir bé. Si a mi m'han sortit, no poden ser tan complicats”, diu. Caimel parla en el llibre de les espècies i les herbes aromàtiques, del rebost i del que no hi pot faltar, l'oli d'argània, del menjar halal que predomina en aquest país musulmà, del ritual del te i també del tagín, la cassola tradicional que és “el símbol de la cuina marroquina”, però que no és imprescindible per fer aquestes receptes. “Hi ha molt de mite, però en el seu dia a dia les dones marroquines fan servir l'olla exprés.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
NÚRIA BALLESTER
PRESIDENTA DE CASES ICÒNIQUES DE CATALUNYA

“Hem de convertir els museus en llocs que connecten amb la gent”

Dirigeix el Museu Pau Casals del Vendrell i ha estat una de les promotores de Cases Icòniques de Catalunya, que vol donar a conèixer aquest patrimoni

El Vendrell
 
Cultura
circ

“He vist coses que vosaltres...”

Girona
 
Cultura

Enyorada ‘finestrera’

Barcelona
 
Cultura

Di-versiones gravarà el seu ‘Diverdiscu’ en viu a La Mirona

salt
 

Un passat republicà

barcelona
 
Cultura

Els estranys es faran familiars

Barcelona
 
Cultura

Cinema per veure amb nadons, a l’Espai Gironès

salt
 
Polèmica per l'art de la franja

Sixena exposa les obres de Lleida

Lleida / Sixena
 

‘Mala broma’ obre la programació de Blanes

blanes