Cultura

La cuina marroquina, explicada des de Sils

Georgina Caimel publica un llibre amb 150 receptes i el presentarà a Lloret

Georgina Caimel Valls (Sils, 1975) ha escrit el llibre La cuina marroquina. 150 receptes, editat per Cossetània , que es presentarà dijous a la biblioteca municipal de Lloret de Mar (19.30 h), en un acte organitzat per l'Oficina de Català de Lloret que acabarà amb una degustació d'algunes de les receptes que apareixen en el llibre. Casada amb un marroquí de Casablanca, Georgina Caimel reconeix que “la cuina marroquina és molt desconeguda aquí, pràcticament totes redueix al cuscús i a poca cosa més”, tot i que, com afirma a la presentació del llibre, és “una de les millors cuines del món”, per la seva gran varietat de plats, sabors i textures. “Jo també vaig partir del desconeixement absolut”, afirma, ja que tot li semblava “molt exòtic i diferent” durant les seves primeres visites a Casablanca i Marràqueix. Però de mica en mica va anar coneixent i compilant aquestes receptes tradicionals, amb ingredients que es troben aquí sense problemes, perquè “tot és cuina mediterrània”. “Amb una bona recepta, la pràctica i una miqueta de ganes, els plats poden sortir bé. Si a mi m'han sortit, no poden ser tan complicats”, diu. Caimel parla en el llibre de les espècies i les herbes aromàtiques, del rebost i del que no hi pot faltar, l'oli d'argània, del menjar halal que predomina en aquest país musulmà, del ritual del te i també del tagín, la cassola tradicional que és “el símbol de la cuina marroquina”, però que no és imprescindible per fer aquestes receptes. “Hi ha molt de mite, però en el seu dia a dia les dones marroquines fan servir l'olla exprés.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pla, més enllà de la censura

Destino publica un volum de notes inèdites de l’autor d’‘El quadern gris’ que revelen un catalanista granític i un crític ferotge amb el règim franquista

BARCELONA
 
Crònica

Antiguitats ‘sexies’

 
La crònica

La família creix

 

Vuit presenta vuit noves ‘Històries xules’ musicals

Girona
 

El Col·loqui de Tardor de Banyoles es dedica a Santa Maria dels Turers

BANYOLES
 
Mirador

Ajudar a pensar no és adoctrinar

 
Art

Ondina Oliva, premi Pere Jou

 

El batec de Màrius Torres, ben viu

lleida
 

Carme Pagès dedica un assaig a l’obra de Renada-Laura Portet

figueres