cultura

Cinema

Tossa recorda ‘Pandora' en el 65è aniversari de l'estrena

Les jornades ‘Cap de setmana... de pel·lícula' inclouran una dotzena d'activitats, entre demà i diumenge, com ara exposicions, projeccions i visites guiades, seguint les passes d'Ava Gardner

La primera impresión que uno recibe al llegar a Tossa es que el pueblo vive pendiente de la filmación de ‘Pandora and the flying Dutchman'. O quizá fuéramos más exactos diciendo que han llegado a incorporarse tanto a los peliculeros que consideran ya el film como cosa propia. Que no fem cine, avui?”, explicava Joaquín José Saurina en una crònica sobre el rodatge de Pandora y el holandés errante a Tossa, publicada el 20 d'abril del 1950 a Los Sitios, amb una frase en català d'un dels tossencs que van participar-hi com a “extres entusiastes”. La crònica es titulava El Hollywood de España. I tot Hollywood i mig món estaven pendents del que passava en aquell poble de pescadors de la Costa Brava durant un rodatge que es va animar, més enllà de les càmeres, per la sobtada aparició de Frank Sinatra, en un intent desesperat per intentar controlar la indomable Ava Gardner. Pandora / Ava va deixar una gran empremta a Tossa, on a partir de demà tindrà lloc un Cap de setmana... de pel·lícula promogut per l'Ajuntament: tres dies i una dotzena d'activitats que recordaran la pel·lícula dirigida per Albert Lewin i coprotagonitzada per James Mason, en el 65è aniversari de la seva estrena, l'any 1951. Les jornades s'obriran demà a la tarda a la sala d'actes de la casa de cultura de Tossa (17 h) amb una projecció oberta de Pandora y el holandés errante. A les 19 h tindrà lloc al claustre de la casa de cultura l'acte d'obertura, que inclourà la inauguració de les exposicions Ava a Tossa, de quan el glamour arribà a la Costa Brava de la mà de Pandora, amb fotografies de Manel Fàbregas i de l'Agència Efe sobre el rodatge i l'estada d'Ava Gardner a Tossa; i Costa Brava. Glam & Click, una mostra dels fotògrafs d'Efe sobre els famosos que han visitat la Costa Brava al llarg dels anys. Tot seguit, hi haurà una degustació de les galetes creades per les pastisseries de Tossa Dolça inspirant-se en Pandora i la seva protagonista, amb el títol Sweet Ava.

Dissabte al matí tindrà lloc el concurs Instagram Your City , a la Vila Vella, vinculat al festival Som Cultura del Patronat de Turisme Costa Brava. A les 11 h sortirà de la plaça d'Armes la visita guiada Sinatra, rere les passes de Pandora, que es repetirà diumenge a la mateixa hora. A les 17 h tornarà a projectar-se Pandora a la sala d'actes de la casa de cultura, on tot seguit també es podrà veure el documental sobre Ava La noche que no acaba, d'Isaki Lacuesta, presentat pel director.

Diumenge es clourà el cap de setmana cinèfil amb la Festa dels ‘malvaviscos', a la plaça de l'antic hospital de Sant Miquel (16 h), amb animació infantil i cotonets rostits per a tothom, ja que Ava era una apassionada d'aquestes llaminadures, que li enviaven dels Estats Units. Tot el cap de setmana també s'hi podran degustar propostes gastronòmiques inspirades en el film: els Vermuts de Cine i els Menús Pandora.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ART

Una trentena d’obres aspiren al premi d’escultura Vila Casas

Palafrugell
art

El Museu de l’Empordà dedica una retrospectiva pòstuma a Adrià Ciurana

Figueres
música

Nostaldisc celebrarà el 1r campionat gironí de rebobinat de cintes de casset amb ‘boli’ Bic

sant gregori
Torroella de montgrí

El talent més internacional omple de màgia el 12è Fimag

Torroella de Montgrí

Els Premis d’Arquitectura ja han seleccionat les 24 obres candidates

Girona

De l’abús a celebrar la sexualitat, dalt de l’escenari

BARCELONA/IGUALADA
ART

Un incendi malmet part d’una exposició d'Edgar Massegú al Tinglado 2 de Tarragona

TARRAGONA
música

Sidecars: “En dos minuts no podem dir tot el que hem d’explicar en una cançó”

GIRONA
EQUIPAMENTS

El govern aprova una partida de 5,9 milions per al ‘hub’ audiovisual de les Tres Xemeneies

BARCELONA