cultura

LA GALERIA

Parit a Catalunya

La plataforma Parit a Catalunya és una bona iniciativa en defensa del rock emergent amb denominació d'origen

El músic gironí Ricard Caula, vocalista del grup Gir, ha posat en marxa una nova iniciativa, la plataforma Parit a Catalunya , que vol donar suport a “grups emergents del país que ho tenen molt difícil perquè se'ls conegui si no formen part del corrent dominant i toquen generalment en males condicions i sense cobrar”. Quin seria ara el corrent “no dominant”? Probablement el rock, que continua tenint molts seguidors fidels –Caula n'és un– però no està en el seu moment més alt de popularitat mediàtica. “Nosaltres apostem més pels grups de rock, però no volem tancar les portes de Parit a Catalunya a cap estil, sempre que el nivell musical sigui alt. El nostre objectiu principal és canviar la mentalitat, encara vigent, que tot el que ve de fora és millor que el d'aquí.” Aquesta mentalitat “km 0” s'aplica no només als grups que actuen en els concerts de Parit a Catalunya, sinó a les empreses que patrocinen el projecte i als food trucks i les parades que ajudaran a crear ambient en els concerts.

Parit a Catalunya s'estrenarà a La Mirona de Salt el 5 de desembre amb el concert de Men in Black –grup que, com suggereix el seu nom, fa versions del gran Johnny Cash, l'home de negre–, un quintet osonenc amb les veus de Roger Usart i Carla Serrat i dos músics del grup La Iaia, Jordi Casadesús i Jordi Torrents. La mateixa nit, Gir hi presentarà el seu nou disc, Brindem! A més de Caula, Gir es completa amb Marc Vilalta, Àlex Boix, Edu Baztan i Mireia Vilalta, excel·lent guitarrista que fa uns mesos va debutar en solitari amb Apnea, un disc que inclou deu temes propis de rock i blues, també fora del corrent dominant, però justament per això encara més valuós, per la seva gosadia.

Parit a Catalunya també ha organitzat un altre concert a La Mirona , el 23 de desembre, que estarà protagonitzat pel grup maresmenc Imperial Jade, format per músics molt joves, que tenen 23 o 24 anys, però estan influenciats per les grans bandes del rock clàssic com ara Led Zeppelin, Deep Purple, Free i Bad Company. Fitxats pels suecs Europe per obrir els seus recents concerts a Barcelona i Madrid dins la gira del 30è aniversari de The Final Countdown, Imperial Jade faran a La Mirona el seu debut a les comarques gironines gràcies a Parit a Catalunya, una bona iniciativa en defensa del rock amb denominació d'origen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona
Cinema

Uns dracs amb ADN xinès, australià i europeu

màlaga

Salvat-Papasseit, sempre jove

Barcelona
Margarida Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
Drama biogràfic

Radiografia d’una relació tòxica amb un home més gran

Crítica

La recerca de tresors enterrats

Guaita què fan ara
Sèries

La llarga ombra del masclisme seguint el rastre d’un assassí en sèrie

Drama

‘Rosalie’, una dona barbuda contra la societat

animació

‘Hate songs’, ferides que no es curen