cultura

Celrà ballarà amb el primer cicle ‘Desembre en dansa'

Tindrà lloc a diferents espais del 8 a l'11 de desembre, coorganitzat per l'Ajuntament, L'animal a l'Esquena i l'Escola Municipal de Dansa

Inclourà cinc espectacles i tres tallers a l'EMDC

Des dels anys noranta, Celrà s'ha convertit en un actiu nucli de creació i formació al voltant de la dansa, i aprofitant tot aquest bagatge ara neix el primer cicle Desembre en dansa, organitzat per l'Ajuntament en col·laboració amb el centre de creació L'animal a l'esquena i l'Escola Municipal de Dansa (EMDC), entre els dies 8 i 11 de desembre. En total, s'han programat cinc espectacles a l'Ateneu, L'animal a l'esquena i també al carrer, i tres tallers que es portaran a terme a l'EMDC entre divendres i dissabte. Aquests tallers, adreçats a joves de 15 anys en amunt i adults, aniran a càrrec d'alguns dels ballarins i creadors que presentaran els seus espectacles en el cicle i treballaran amb els alumnes les característiques específiques del seu treball artístic.

El cicle Desembre en dansa començarà dijous vinent amb la presentació a L'animal a l'esquena (19 h, entrada lliure) d'Estructures de fons (Laboratori), el fruit de la residència de recerca portada a terme al mateix centre pel Group LaBolsa, en col·laboració amb la companyia Mal Pelo. El Group LaBolsa es va formar el 2012 a Barcelona i està format per set intèrprets i creadors interessats en la investigació del moviment basat en partitures. El Group LaBolsa inclou Anna Rubirola, Cecilia Colacrai, Federica Porello, Iris Heitzinger, Mireia de Querol, Natalia Jiménez i Xavi Moreno. Federica Porello oferirà també a l'EMDC el taller Musicalitat del gest els dies 9 i 10, de 12 a 14.30 h (30 euros).

El divendres 9, Neus Villà, una creadora associada a L'animal a l'esquena des del 2014, ballarà a l'Ateneu de Celrà la peça Ji Gou: Preludi i fuga en La Menor (21 h, 10 euros), nom definitiu d'un llarg procés d'investigació i creació desenvolupat en diferents etapes i iniciat com a laboratori amb el nom De acelgas y aceras, amb la col·laboració de Janet Novás.

El dissabte 10, la companyia La Taimada, dirigida per Olga Álvarez, interpretarà al carrer l'obra Crash (20 h), en la qual Marc Fernández i Angie Mas donen vida a dos personatges que “s'encreuen, xoquen frontalment i s'aboquen al seu propi precipici”. En aquest muntatge col·labora l'Associació de Cotxes Clàssics de Celrà. Olga Álvarez dirigirà un taller de tècnica Presence divendres i dissabte a la tarda (36 euros).

Dissabte, la companyia AIREnoAR mostarà a l'Ateneu la seva proposta, que conjuga la dansa, la música, el circ i el teatre (21 h, 10 euros). Els seus intèrprets, María Move i Álvaro Reboredo, també oferiran un taller de dansa aèria el mateix dissabte de 10 a 12 h (12 euros). El cicle es tancarà diumenge a l'Ateneu amb l'actuació de la Jove Companyia de l'EMDC, creada el 2015, que hi presentarà l'obra La finestra (18 h, 7 euros).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

publicacions

Surt el número 12 de ‘Temperatura’, la ‘Revista per anar a cagar’

girona
Girona

Es recupera l’essència amb el retorn a la Rambla i la plaça Catalunya

Girona
SANT JORDI

L’esmorzar de la Generalitat a Girona recorda Montserrat Vayreda

girona
sant jordi 2024

“Hi ha moltes ganes de diada”

barcelona
BLANES

La diada de Sant Jordi comença amb l’Esmorzar Literari

BLANES
música

Malson Atmosfèric arriba a un final d’etapa per Sant Jordi amb ‘Si t’enyoro’

girona
cultura

Reivindica el llegat del poeta Gerard Vergés

Tortosa
LLIBRES

Neus Penalba desvela les fonts culturals europees de Rodoreda

Barcelona
SANT JORDI 2024

Biblioteques vives i imprescindibles

Barcelona