cultura

El Museu Casteller tanca la pinya a falta de folre i tronc

L'Ajuntament de Valls dóna per pràcticament enllestides les obres de l'edifici, que necessitarà retocs i una millora de l'entorn urbà

L'objectiu d'obertura és el 2017, sense concretar cap data

Arran de les crítiques dels grups de l'oposició, algunes de falta de transparència, l'equip de govern de Valls va fer ahir un primer pas per refer el consens entorn del projecte del Museu Casteller. I va consistir en una visita de tots els regidors de la corporació a les obres de l'edifici, que entren en la recta final. “Els treballs estan a més del 90%”, va assegurar el tècnic municipal responsable de fer-ne el seguiment.

De fet, la pinya d'aquest projecte de ciutat, que és l'obra arquitectònica, està tancada. Però el mateix alcalde de Valls, Albert Batet, va reconèixer que encara falta enllestir tant el que serà el tronc central dels continguts com el folre d'aquest tronc, que comporta fer treballs d'embelliment de l'entorn urbanístic. Per aquest motiu, Batet va insistir que l'obertura serà una realitat el vinent 2017, però no va concretar cap data.

La finalització de l'edifici en si no significa estrictament la fi de les obres. Properament, el consistori de Valls haurà d'aprovar el projecte amb les modificacions corresponents per encabir-hi la proposta museogràfica i el derivat concurs d'unes obres que suposaran entre 100.000 i 150.000 euros, segons va assenyalar Batet. Uns treballs que espera posar a licitació conjuntament amb els de la mateixa instal·lació dels continguts.

Però, a més, per al pròxim 2017 l'Ajuntament de Valls ja ha pressupostat prop de 700.000 euros més per a la posada en marxa de l'equipament. Aquesta quantitat es destinarà, principalment, a arreglar les parets mitgeres dels edificis de l'entorn del Museu Casteller i també a integrar alguns dels elements patrimonials en el conjunt. Tancada la pinya, és l'hora del tronc i del folre.

LA DATA

2017
és l'any fixat per obrir
l'equipament del Museu Casteller de Valls, si bé no hi ha més concreció del calendari.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona