cultura

Girona s'afegeix al centenari de Fontserè

La Mercè inaugura l'exposició fotogràfica ‘Carles Fontserè: photocitizen'

L'Ajuntament de Girona, la Diputació de Girona i el Departament de Cultura de la Generalitat han organitzat un programa d'activitats conjunt per celebrar l' Any Fontserè , que commemora el centenari del naixement del polifacètic artista Carles Fontserè (1916-2007). Durant el primer trimestre de l'any tindran lloc a la ciutat diverses activitats, com ara dues exposicions, dues conferències i una lectura dramatitzada.

L'Escola Municipal d'Art inaugurarà avui a la sala d'exposicions del centre cultural La Mercè la mostra fotogràfica Carles Fontserè: photocitizen, comissariada per Núria F. Rius i Ricard Planas, que inclou diversos treballs fotogràfics realitzats per Fontserè a Nova York pels volts del 1958. Aquesta exposició va començar la seva itinerància el 10 de juny passat al Centre Cultural de Terrassa i ha estat produïda amb la col·laboració de l'Arxiu Comarcal del Pla de l'Estany. Complementant aquesta mostra, Núria F. Rius oferirà la conferència Carles Fontserè i la fotografia, el 16 de febrer a La Mercè (19 h).

L' Escola Municipal d'Humanitats també ha programat el 8 de febrer a La Mercè la xerrada Les memòries de Carles Fontserè: autobiografia contra història oficial (19 h), una reflexió del periodista Gerard Bagué sobre el gran talent de Fontserè per relatar el seu temps.

Fins al 4 de febrer també es pot visitar a la biblioteca Carles Rahola l'exposició Mirades a Fontserè, organitzada pel Departament de Cultura, que mostra diferents visions sobre l'artista aportades per diversos fotoperiodistes catalans. La mostra ha estat comissariada per Pere Duran, amb la col·laboració del Col·legi de Periodistes de Catalunya. Finalment, el 24 de febrer tindrà lloc a la Casa de Cultura la lectura dramatitzada Objectes trobats (20 h), en la qual una periodista entrevista Fontserè. Els intèrprets són Xavier Sais i Cristina Cervià, que també és la creadora i directora de l'obra, amb música en directe de Quim Solà. Tots els actes són gratuïts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cinema

El BCN Film Fest obre portes i espera Meg Ryan

barcelona
Mònica Soler Ranzani
Novel·lista

“Faig ficció, però em preocupa molt la versemblança”

Barcelona

Model i artista amb final feliç

Barcelona
ARTS EN VIU

Ròmbic produeix un ‘site specific’ amb 10 titellaires pel seu desè aniversari

BARCELONA
sant feliu de guíxols

Dani Fernández, La Oreja de Van Gogh i Nil Moliner, al 2n Idilic Festival

sant feliu de guíxols
mostra

Nova exposició permanent a la Fundació Josep Pla de Palafrugell

Palafrugell
Crítica

Lloança al gran misteri

Besalú

El Festival de Música de Besalú s’avança a la primavera

Besalú
TEATRE

El Poliorama reivindica Gómez de la Serna i Valle-Inclán amb un cabaret

BARCELONA