cultura

Municipal

La biblioteca Rahola va rebre 389.200 usuaris

Avui celebra el segon aniversari de la seu actual i el 2018 farà 170 anys

La biblioteca Carles Rahola , que avui celebra el segon aniversari del seu emplaçament actual, va rebre l'any passat 389.200 usuaris, una xifra que representa un increment de 19.000 persones (5%) respecte a l'any anterior. L'any vinent, la biblioteca celebrarà el seu 170è aniversari com a equipament cultural de la ciutat: va néixer el 1848 a l'Institut Vell del carrer de la Força, i el 1951 es va traslladar a l'antic hospici, reconvertit en la Casa de Cultura.

La biblioteca, dirigida per Lourdes Reyes, va rebre més visitants el 2016 segurament perquè s'hi van fer més activitats i per l'ampliació de l'horari d'obertura a 60 hores setmanals: de dilluns a dissabte, de 10 a 20 h.

L'any passat, la biblioteca va presentar 157.525 documents, la qual cosa significa un descens de poc més del 3%, “similar al que hi ha en la majoria de biblioteques públiques i que afecta sobretot algunes àrees dels llibres de coneixement, en contraposició amb el préstec de llibres de ficció, que continua augmentant”.

Durant el 2016, la biblioteca Rahola ha realitzat 1.500 activitats, a les quals han assistit 36.000 persones. S'hi van fer 320 visites escolars per a uns 4.000 nens i 50 visites per a adults, amb uns 850 participants. Cada mes s'han organitzat 25 cursos d'informàtica amb més de 200 usuaris mensuals.

A les xarxes socials, la biblioteca té vora 2.600 seguidors a Youtube, 1.500 usuaris a Instagram i un actiu canal de Youtube.

El novembre passat, la biblioteca Carles Rahola va rebre un accèssit del premi Teresa Rovira de la Generalitat a la innovació en les biblioteques, per la seva proposta Som jocs.

La biblioteca Carles Rahola ha organitzat fins al 3 de febrer una exposició al seu vestíbul per celebrar el segon aniversari, en la qual els visitants podran conèixer més dades sobre l'equipament i fer-se una fotografia en el photocall muntat per a l'ocasió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia