cultura

Literatura

Rut H. Sánchez inicia la trilogia ‘La Guardiana'

L'autora de Sils publicarà a l'abril la continuació d'‘El retorno de las llaves'

L'escriptora Rut H. Sánchez , nascuda a Badalona el 1979 però resident a Sils des de petita, va publicar el 9 d'abril passat la seva primera novel·la, El retorno de las llaves, la qual obria una trilogia plena de fantasia, humor i intriga titulada La Guardiana, que ja té data per a la segona part: el 22 d'abril vinent es publicarà Al otro lado de las puertas, coincidint amb la segona trobada literària Books' Ladder , que tindrà lloc aquell dia al centre cívic Matas i Ramis, del barri barceloní d'Horta. En aquesta trobada tenen lloc presentacions d'escriptors emergents i vinculats a petites editorials independents, com ara Rut H. Sánchez , que publica els seus llibres a través de LXL Editorial , amb seu a Almeria.

La Guardiana és Natalia, la protagonista de la trilogia, una noia de disset anys que viu internada en una escola amb el seu germà de dotze anys, que posa el punt d'humor en aquesta història de misteri i ciència-ficció. “Ella és molt lògica i no creu en coses estranyes, fins un estiu que passa amb la seva àvia, la qual li demana que obri la seva ment perquè Natalia és la persona més important per a altres que encara no coneix i molt aviat sabrà per què”, explica l'autora. Aquesta atmosfera de misteri continuarà quan s'acabi l'estiu i torni a l'escola, amb personatges com ara Jan, un noi del qual està completament enamorada, i dues germanes bessones que, com ella, “són diferents”.

Educadora infantil i mare, Rut H. Sánchez ha volgut que la seva primera novel·la publicada sigui “apta per a gairebé totes les edats”. Entre altres escenaris, la història es desenvolupa a la Fageda d'en Jordà –on, de fet, situa l'internat de la Natalia–, Mallorca, Lleida, Cadis, un poblet de França i la ciutat italiana de Verona. “M'ha costat sis anys publicar la novel·la, però ara està funcionant força bé, tot i que no és fàcil quan treballes amb pocs mitjans”, explica Rut H. Sánchez, que té la tercera part de La Guardiana “en procés”, però sense presses, perquè vol que cada llibre sigui millor que l'anterior. El retorno de las llaves es pot adquirir a través del Facebook de l'autora i del web de l'editorial i també a Amazon i Casa del Libro.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia