cultura

música

concert

Música entrampada

L'Orquesta Mondragón actua avui a Badalona amb el repertori lúdic de tota la seva trajectòria però amb indignació davant les alarmants promeses de Trump

Javier Gurruchaga prepara un tema sobre el nou president dels Estats Units

Després de quaranta anys de carrera, l'Orquesta Mondragón farà aquesta nit el seu primer concert de l'era Trump. Serà a Badalona, a la Sala Sarau (23.45 hores). La coincidència de l'actuació amb l'acte d'investidura del nou president dels Estats Units no és només anecdòtica. Javier Gurruchaga, cantant i líder de la formació, se sent especialment “entrampat”. “No crec que una persona el negoci de la qual ha estat l'hostaleria i dirigir casinos a Las Vegas sigui la més adequada per tirar endavant un país tan influent com són els Estats Units”, va dir ahir a l'hotel Oriente de Barcelona, un establiment del qual conserva un gran record des que va participar en el rodatge del film Si te dicen que caí. Al concert, on sonaran els temes més festius del grup, com Ellos las prefieren gordas, Viaje con nosotros, al costat del seu cançoner de versions dels cinquanta, seixanta i setanta. Tot el seu univers musical, que va des de Frank Sinatra fins als Beatles, passant per Elvis, Elton John, Stones i Bowie. “Hi ha qui està en contra de les versions, però dalt d'un escenari tant se val si el tema és propi o d'un altre si la gent s'ho passa bé.” També sonarà el darrer disc de la formació basca: Anda suelto Satanás, en què Gurruchaga va fer duets amb Aute, Nacho Vega i Rafa Sánchez, de la Unión, entre d'altres. Aquest recorregut nostàlgic i d'actualitat prendrà embranzida amb el “component Trump”. Mentre s'acaba l'enregistrament de Que viene Trump!, que podria sortir en format de senzill, alguns temes clàssics han estat modificats, com ara “¡Ponte peluca, ponte la peluca, Trump!”, canta Gurruchaga. “Em costa pensar que un home que és homòfon, xenòfob i anti tot surti escollit president en substitució d'una persona que havia mostrat una cara progressista. Penso que podem tenir problemes a tot el món”.

Gurruchaga creu que –ell ja ho ha fet–­ Trump tindrà tants imitadors com Elvis “ja que des que Peter Ustinov va fer el paper de Neró al film Quo Vadis no hi havia hagut una interpretació i un comportament tan histriònic com el que ara té Trump”, diu el cantant, que veu en l'actual president dels EUA una comuna imatge que creua els germans Tonetti i el Ku-Klux-Klan”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

obituari

Mor als 63 anys Laurent Cantet, Palma d’Or de Canes per ‘La classe’

París
CULTURA

La Mostra Nacional de Teatre Amateur compleix vint anys a Pineda

PINEDA DE MAR

Un tribunal anul·la la condemna contra el productor Harvey Weinstein

Nova York
Cultura

Mor Mike Pinder, cofundador i teclista de The Moody Blues

ART

Una trentena d’obres aspiren al premi d’escultura Vila Casas

Palafrugell
art

El Museu de l’Empordà dedica una retrospectiva pòstuma a Adrià Ciurana

Figueres
música

Nostaldisc celebrarà el 1r campionat gironí de rebobinat de cintes de casset amb ‘boli’ Bic

sant gregori
Torroella de montgrí

El talent més internacional omple de màgia el 12è Fimag

Torroella de Montgrí

Els Premis d’Arquitectura ja han seleccionat les 24 obres candidates

Girona