cultura

Joan-Lluís Lluís: ‘El navegant' és “un superheroi del segle XIX”

Assiscle Xatot, el protagonista d'El navegant, la nova novel·la de Joan-Lluís Lluís, té un do: pot aprendre i assimilar una llengua a partir d'una paraula caçada al vol o d'una frase llegida en un rètol. “És com un X-Men, un superheroi del segle XIX, que s'ha d'amagar perquè no el considerin un monstre”, va explicar ahir l'autor nord-català en la presentació organitzada per la Llibreria Geli, que va tenir lloc a la Casa de Cultura amb un pròleg a càrrec de Josep Domènec Ponsatí.

Joan-Lluís Lluís va especificar que “mentre avui dia això de parlar moltes llengües està ben considerat i resulta fins i tot indispensable, al segle XIX, en què s'ambienta la novel·la, era molt poc útil i sovint vist com una nosa tenint en compte que cada estat tenia només una llengua oficial”. Ambientar la història d'aventures d'aquest peculiar personatge a aquesta època en què la lingüística estava molt poc desenvolupada, li ha servit segons ell per a establir a plaer anacronismes a l'entorn dels estudis actuals sobre les llengües, com el fet de considerar totes les llengües iguals. Talment, com creu convençut el protagonista, que també parla català.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.