cultura

Música

‘Power pop' per a tota la família

The Rubinoos, banda històrica amb més de 45 anys de trajectòria, fa a l'Apolo un concert per a pares i fills

Jon Rubin: “De petit, una de les coses que més m'agradava era anar a esdeveniments d'adults i no ser tractat com una criatura”

L'agenda està carregada de concerts per “a tota la família”, però pocs com el que avui a les 19 h oferiran els històrics The Rubinoos a la Sala Apolo de Barcelona. Formats l'any 1970 a Berkeley (Califòrnia) pels dos músics que encara ara es mantenen al capdavant del grup, Jon Rubin i Tommy Dunbar, The Rubinoos són considerats amb tota la justícia del món uns pioners de l'anomenat power pop (melodies perfectes amanides amb riffs de guitarra impetuosos). I, igual que els Beatles, els Monkeys o els Beach Boys, saben que la seva música no requereix additius per ser disfrutada en família. “M'adono que, de petit, una de les coses que més m'agradava era anar a esdeveniments d'adults i no ser tractat com una criatura”, esgrimeix Rubin.

La banda ha tocat anteriorment com a The Rubinoos Jr (amb els membres del grup disfressats de científics llunàtics i alienígenes) i, fa set anys, va publicar un disc per a infants: Biff-Boff-Boing. “David Rokeach, el nostre bateria, havia tingut dos nanos que s'havien convertit en fans dels Rubinoos. Va insistir-nos fins a dir prou perquè féssim aquest disc, així que vam acceptar amb la condició, però, que les cançons ens havien d'agradar tant com les del nostre repertori habitual”, recorda Rubin.

Conscients que comportar-se “de manera més ridícula” a com es comporten normalment és “un plus” per a l'audiència, The Rubinoos han acabat veient, però, que no calia modificar gaire el seu guió perquè els seus xous unissin pares i fills per la via del rock. “Els concerts han de ser d'uns 45 minuts, perquè l'atenció dels nanos és limitada, però a banda d'això hem de tenir al cap les mateixes coses que hi tenim quan fem concerts per a adults. Si estem endollats i ens ho passem bé, els nanos també ho disfrutaran”, indica Dunbar.

El concert dels Rubinoos vindrà precedit d'un breu recital, a les 18.10 h, de Suzy & Los Quattro, grup de Barcelona amb qui han tocat en nombroses ocasions, i, a taquilla, les entrades valdran 16 euros per als adults i 9 per als menors de 16 anys, que només podran accedir a la sala acompanyats dels seus pares.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia