cultura

Fito Luri celebra 30 anys a sobre de l'escenari amb el disc ‘Planetes càlids'

S'han venut més de 350 entrades anticipades per a la presentació del seu darrer treball musical

El concert tindrà lloc al teatre Bartrina de Reus

Després de trenta anys a l'escenari i de quinze de la publicació del seu primer treball discogràfic, Fito Luri presenta el disc Planetes càlids, el primer de la seva trajectòria amb el suport d'un segell discogràfic, concretament, de la discogràfica Kasba. En el marc d'una roda de premsa d'aquesta setmana, el representant de la companyia, Joni D., va explicar que aquest disc és el tretzè que publiquen d'un artista de Reus en els dotze anys que té de trajectòria i que aquesta situació no s'ha donat amb cap altre ciutat. “Cap altra segell discogràfic ha tret tants artistes de Reus en dotze anys”, va reiterar Joni.

El representant de Kasba va comentar que el que més va sorprendre la companyia de Fito Luri és “que mai no hagi actuat a Barcelona, perquè sembla que allò que no passa a Barcelona, no passa”. Per aquest motiu, va assegurar que el seu objectiu és “l'exportació del món de Fito Luri”. Amb tot, Joni va afirmar que a Barcelona no passa “que es venguin tres-centes cinquanta entrades anticipades d'un disc que encara no ha sortit”, ja que Planetes càlids es presentarà el 12 de febrer, al Teatre Bartrina de Reus. Queden molt poques entrades fins que quedin del tot exhaurides.

Per la seva banda, l'artista, Fito Luri, va explicar que el disc “vol ser optimista” i “vital”, perquè ha estat concebut a partir del punt i a part en la seva vida que va significar tenir una malaltia com el càncer. Per això, dins Planetes càlids dedica una cançó, que ha titulat Habitació 21, a l'infermera que el va atendre, i a totes aquelles coses quotidianes que des de llavors l'han fet escriure. També hi ha cançons com Estaré a la Simona, en les quals l'artista vol transmetre: “Tots tenim la possibilitat de tirar endavant i fer coses importants.” Per això, hi afegeix: “Passi el que passi hem de buscar el camí.”

Micromecenatge

Per a la realització de Planetes càlids, Fito Luri ha dut a terme la campanya de micromecenatge Tot Suma, en què demanava un total de 3.500 euros. Quan falten pocs dies perquè s'acabi el termini, s'han recaptat més de 3.800 euros, amb el suport de 137 sumadors. Fito Luri ha decidit aportar la quantitat neta de l'excedent de la campanya al Club de Tennis Taula Ganxets, “per contribuir en la tasca social que estan duent a terme”.

El concepte de Planetes càlids vol reivindicar que “a les nostres contrades també hi ha coses molt ben fetes”, amb paraules del músic. Per això, les il·lustracions de la portada i les que acompanyen les lletres al llibret, que estan fetes per Maria Josep Ginovart, les exposaran al Teatre Bartrina el dia de la presentació del disc. “El disc és un petit conte i una petita obra d'art”, va concloure Luri.

LA DATA

12.02.17
és quan l'artista reusenc farà la presentació del nou àlbum a l'escenari del teatre Bartrina.

LA XIFRA

137
persones, amb el seu suport econòmic, són les que han fet possible publicar el disc de l'artista reusenc.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

La biblioteca de Cassà de la Selva ja porta el nom de Maria Corominas

cassà de la selva
música

La cantant gironina Jost Jou debuta amb ‘MFQM’: més forta que mai

girona
poesia

Guillem Pérez: “El cor és el vehicle amb què avancen la lectura i la vida”

cadaqués
Cultura

Mor Eduard Lluís Muntada, la veu en català de Vyvyan, el punky d’‘Els joves’

societat

Lectura de poemes i dos concerts per Sant Jordi

santa coloma de farners
SALT

Una marató de contes i música per amenitzar la Diada de Sant Jordi

SALT
Els propers reptes

Els propers reptes

BARCELONA
ÒPERA / DANSA

El Liceu convidarà Bieito, Ollé, Castellucci i McVicar el 24/25

BARCELONA
LLIBRES

“Calonge, poble de llibres” prepara una gran festa per Sant Jordi

CALONGE