cultura

Declara l'ex-director general de la cooperativa

Després d'haver estat cinc cops citat anteriorment, Josep Maria Siuró va comparèixer ahir davant del jutge per les irregularitats que se li atribueixen

L'exdirector general de la Cooperativa de Cambrils, Josep Maria Siuró, denunciat per la fallida de la secció de crèdit, va declarar ahir al jutjat d'instrucció número 3 de Reus. Després de l'ajornament de la seva declaració el passat dilluns, cinquè cop que se'l citava, Siuró va declarar en qualitat d'investigat durant dues hores i mitja contestant les preguntes del jutge i de la seva advocada, en què va argumentar les presumptes irregularitats que se li atribueixen. Posteriorment, a la sortida dels jutjats de Reus, es va negar a fer qualsevol tipus de valoració als mitjans de comunicació.

El cas es va obrir a partir de la denúncia feta per un grup d'onze afectats querellats contra els antics gestors de l'entitat cambrilenca i sis afectats més que s'hi van sumar posteriorment. Un cop han declarat tres dels investigats (Agustí Massagué, Jaume Solana i Siuró), el proper 30 de gener serà el torn del president del consell rector de l'entitat agrícola, Jaume Baiges, i del director gerent, Xavier Mas, per passar a declarar.

LA DATA

30.01.17
Han de declarar el president del consell rector, Jaume Baiges, i el director gerent, Xavier Mas.

Una declaració “molt general”

Segons va explicar Anton Verdeny, advocat de dos investigats, Agustí Massagué i Jaume Solana, la declaració de Siuró es va fer d'una manera “molt general” i per això va assenyalar que caldrà que l'exdirector torni a comparèixer en un altre moment per aclarir punts que no es van concretar ahir. Amb tot, Verdeny va apuntar que segons la versió de Siuró, “queda aclarit que tant Massagué com Solana no tenien absolutament res a veure amb la causa” i que l'aparició del seu nom “es pot haver degut a un error administratiu” tot i que cal practicar les diligències per corroborar-ho.

Segons l'advocat Verdeny, Siuró va ratificar ahir davant del jutge la versió de Massagué i Solana segons la qual ells no realitzaven les funcions d'interventors de comptes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia