cultura

Teatre

‘Guantanamera' tanca el 30è aniversari d'El Mirall

Aquesta comèdia negra sobre el món del teatre, amb guió i direcció de Pep Alum i la tutoria de Martí Torras, s'estrena avui i demà al Teatre de Blanes

El grup de teatre blanenc El Mirall tanca aquest cap de setmana els actes commemoratius del seu 30è aniversari amb l'estrena al Teatre de Blanes de Guantanamera, una comèdia negra farcida d'ironia sobre el món del teatre, amb guió i direcció del fundador del grup, Pep Alum, i la tutoria de Martí Torras, que recentment ha estrenat La taverna dels Bufons al Teatre Romea. Guantanamera es podrà veure avui a les 21 h i demà a les 19 h. Les entrades costen 10 euros.

Guantanamera es presenta com “un retorn als orígens i a l'essència de la manera de treballar i expressar-se” d'El Mirall. Escenificant un segrest estrambòtic i realista, el grup blanenc proposa una divertida i àcida reflexió sobre el teatre amateur i el teatre professional, i també “sobre com pot resultar de perillosa una afició quan cau en mans de fonamentalistes la praxi teatral”.

Aquesta nova producció d'El Mirall culmina la celebració del seu 30è aniversari, que ha inclòs també l'estrena d'altres projectes, com ara Plou a Barcelona i Els boscos d'en William, un treball compartit amb el grup Quantus de Lloret. Més recentment, El Mirall ha assumit la direcció de Pastors i misteris per a l'Associació de Pastorets de Blanes.

Bona part del pes interpretatiu de Guantanamera està assumit per actrius com ara Anna González, Sílvia Marquès, Eva Ariza, Paula Tomé, Mercè Maresma, Lali Batrí, Esther Bordallo, Diana Hernáez, Cristina Pérez, i Mónica Garcia. Completen l'elenc Xavier Pascual, Jaume Claret, David de la Fuente, Xavier Rubio i Ferran Garcia.

Com que no sempre El Mirall pot contractar un director extern, s'ha creat la figura dels tutors, que, com Martí Torras, són convidats a treballar amb el grup perquè els seus membres aprenguin i pugi el nivell de les seves produccions. En la pròxima tutoria, Ferran Joanmiquel treballarà amb El Mirall en una obra que s'estrenarà el 2018.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

novetat editorial

Josep Maria Sebastian: “Tots els crims són de proximitat... per a algú segur”

campdevànol
música

La cantant kurda Aynur Dogan encapçala el FIMPT de Vilanova i la Geltrú

vilanova i la geltrú
MÚSICA

La periodista empordanesa Georgina Arnau debuta en la música com Genna amb ‘El pacte’

castelló d'E.
art

El ‘Bestiari’ de Carlos Casas porta a Venècia sons i imatges d’onze parcs naturals catalans

venècia
Crítica

Quant n’hem d’aprendre!

música

Cala Vento guanya amb ‘Casa Linda’ els Premis Min al millor disc de rock i al millor disc de l’any

torroella / figueres
guardó

Raimon rebrà el Premi Prat de la Riba 2024 de l'IEC la diada de Sant Jordi

barcelona
Cultura

Mor Feliu Trujillo, prestigiós ceramista artístic d’Esparreguera

TEATRE

Gorina trasllada a ‘Ifigènia’ el dolor de totes les dones sacrificades

BARCELONA