cultura

Cultura

La Setmana dels Rahola se centra en l'actualitat política

Una conferència d'Albert Om obrirà la Setmana dels Rahola, en què participaran entre altres Rosa M. Calaf, Bru Rovira, Manel Lucas i Patrycia Centeno

Els premis s'entregaran el 23 de febrer

Els premis Carles Rahola de comunicació no només es consoliden, sinó que no paren de créixer. Després de vuit anys celebrant-se i ja plenament consolidats, la Setmana dels Rahola, que els precedeix i en què se celebren tota una sèrie d'activitats relacionades amb el periodisme, en la seva cinquena edició passa de set a deu dies d'actes programats. Això, l'any en què la participació de treballs ha augmentat exponencialment, fins als 146 –el doble de l'any passat– que aspiren a un dels set guardons dels premis.

La cinquena edició de la Setmana dels Rahola se centra en l'actualitat política. I ho fa a través de mirades ben diverses que permeten oferir un programa variat que, en paraules dels organitzadors, “vol ser un homenatge a les grans virtuts del periodisme clàssic: denúncia, honestedat, valentia i integritat”.

És així com la primera conferència porta per títol Qui té el poder? i tindrà lloc el dilluns 13 de febrer a la Facultat de Lletres de la Universitat de Girona (12 h). Serà a càrrec d'Albert Om, periodista bregat en diversos mitjans de comunicació, tant de premsa escrita com televisiva i radiofònica.

Per al divendres 17 de febrer hi ha programat un dels plats forts, amb el diàleg que establiran dos periodistes amb una llarga trajectòria professional com són Rosa Maria Calaf i Bru Rovira a l'auditori gran de la biblioteca pública Carles Rahola (18 h). Els dos corresponsals del periodisme català actual parlaran sobre les seves experiències en altres països i sobre la seva visió dels mitjans de comunicació. El periodista Albert Martín de Vidales conduirà el col·loqui.

D'altra banda, el dilluns 20 de febrer (12 h) la sala de graus de la UdG serà el marc d'una taula rodona en què Carles Bellsolà, Manel Fontdevila i Manel Lucas debatran humor, política i mitjans de comunicació. Moderarà l'acte la periodista Sion Biorrun. El dimarts 21 de febrer (18 h), es projectarà a la biblioteca Carles Rahola el documental My friend, que mostra el drama dels refugiats que arriben a Europa i la tasca dels voluntaris que els ajuden. A continuació es farà una tertúlia, dinamitzada per Sònia Cervià, amb Carles Prats, conductor del Telenotícies migdia de TV3 i codirector del treball juntament amb Paulí Subirà.

El dimecres 22 de febrer (18 h) s'oferirà, un cop més a la biblioteca Carles Rahola, una conversa amb l'assessora d'estètica política Patrycia Centeno, que explicarà al periodista i director d'El Punt Avui Girona Jordi Grau els secrets d'algunes de les cares més conegudes de l'actualitat local a través de l'anàlisi de la seva imatge i del llenguatge corporal.

Paral·lelament, del dilluns 6 al dissabte 25 de febrer, la biblioteca pública Carles Rahola exposarà una selecció de treballs presentats en l'última edició dels premis i publicats entre l'1 de gener i el 31 de desembre. En la mostra, titulada Set mirades a dotze mesos, hi ha imatges que van des de l'incendi a les Pedreres del mes de juliol fins al rodatge de Joc de trons, passant per la sèrie guanyadora, en què es mostra la tristesa i la impotència dels seguidors del Girona FC.

El final de la festa arribarà el 23 de febrer (20 h) amb l'acte de lliurament dels 8ns premis Carles Rahola de comunicació local, que tindrà lloc un any més a l'Auditori de Girona. A banda de fer-se públics els treballs guanyadors de les set categories dels guardons (premsa, ràdio, televisió, fotografia, informació digital, comunicació institucional i projecte), també es donaran a conèixer els noms dels guanyadors de les dues modalitats (professional i universitària) de la beca dels premis Carles Rahola, dotada amb 3.000 euros i promoguda per l'Ajuntament de la ciutat.

LA XIFRA

146
participants han aportat un total de 94 treballs a les set categories que inclouen els premis Carles Rahola.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

De l’abús a celebrar la sexualitat, dalt de l’escenari

BARCELONA/IGUALADA
ART

Un incendi malmet part d’una exposició d'Edgar Massegú al Tinglado 2 de Tarragona

TARRAGONA
música

Sidecars: “En dos minuts no podem dir tot el que hem d’explicar en una cançó”

GIRONA
EQUIPAMENTS

El govern aprova una partida de 5,9 milions per al ‘hub’ audiovisual de les Tres Xemeneies

BARCELONA
DANSA

El coreògraf Alexander Ekman porta al Liceu un ‘Midsummer Night’s Dream’ poc shakesperià

BARCELONA
MÚSICA

Joan Manuel Serrat, premi Princesa d’Astúries de les Arts 2024

BARCELONA
RIPOLL

Ramon González i Montse Bastons guanyen els Jocs Florals Comte Guifré

RIPOLL
MÚSICA

El festival de Dixieland torna al carrer

TARRAGONA
GIRONA

Vuit actuacions musicals i teatrals en el Pati Cultural 2024

GIRONA