cultura

Música

Parellop: “A ‘Pols' hi ha rock de bosc i pop de ciutat”

El grup gironí publica el seu primer àlbum amb Satélite K, després d'una primera edició per als mecenes de Verkami

“Les nostres cançons parlen d'intentar girar les situacions adverses”

El trio gironí de pop-rock Parellop ha publicat el seu primer àlbum, Pols , que surt amb el segell discogràfic Satélite K, després d'una primera edició limitada que el grup va editar pel seu compte la tardor passada per al centenar de mecenes que van fer aportacions per finançar en part la gravació del disc, a través del web Verkami. Albert Teixidó (veu i guitarra), Albert Llorens (guitarra) i Pep Vidal (piano) formen Parellop, que tant en la gravació com en directe es reforça amb la bateria d'Indra Vila i el baix de Jordi Ruiz, Popi.

El grup, nascut el 2013, va debutar l'any següent amb un EP de cinc cançons titulat La vall, que va gravar als estudis barcelonins Sol de Sants. L'any passat, Parellop va compondre la cançó del Fitag, Aquest estiu. Les onze cançons de Pols s'han enregistrat als Groove Studios de Figueres, amb Jordi Cristau com a enginyer de so i coproductor del disc, en el qual també ha col·laborat tocant el piano i fent algunes veus. A més de la secció rítmica de Vila i Ruiz, els crèdits del disc es completen amb els cors de Laia Serramitja. “Per gravar i mesclar el primer disc, hi vam estar dos dies i mig, i en canvi ara hem estat treballant tres mesos sense presses en les cançons de Pols, i això es nota. Els arranjaments estan molt treballats i tot el projecte ha evolucionat d'una manera més seriosa i molt més ben produïda.”

Com es recorda en el llibret del CD, pols és una paraula amb diferents accepcions: el batec arterial, el conjunt de partícules diminutes de terra seca i d'altres matèries, les pólvores de certes substàncies, l'extremitat de l'eix d'una esfera... En el cas d'aquest disc, predomina sobretot el sentit primer i més vital de la paraula. “Les nostres cançons parlen d'estats d'ànim, de sentiments, d'amor i desamor, però sobretot d'intentar girar les situacions adverses per revertir-les a favor nostre”, afirmen.

Parellop defineix el seu estil com una dualitat: “A Pols hi ha rock de bosc i pop de ciutat, entre el sons més crus i els més melòdics, com es pot comprovar en cançons com ara Mai serem prou forts i Plouen cors.” Com a primer single i videoclip del disc s'ha triat el tema que l'obre, Ei tu! El rodatge va tenir lloc en espais naturals de Ribes de Freser, “per anar allà on viu el llop, en plena onada de fred”. El vídeo, codirigit per Albert Llorens i Javi García, està protagonitzat per Eduard Oliveras i Alina Fernández, a més dels tres membres del grup amb les seves màscares de llop. El llop, sempre present: també a la portada del disc –en realitat, són tres llobes– i en el dibuix que Jofre Oliveras va fer per a la galeta del CD. I a la cançó final, No han vist el llop, on es diu que “el llop potser muda les dents, no els pensaments”.

Parellop actuarà el 3 de març en format acústic a la biblioteca Just M. Casero de Pont Major (20 h), dins dels actes previs de l'acte de lliurament dels premis Enderrock a Girona, i el dia 11 de març el grup gironí oferirà un petit concert a la Fnac El Triangle, de Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

crònica

Una sola música que tothom balla com vol

SANT JORDI A GIRONA

Tornar al centre perquè no canviï res

Girona

La festa amb tendència a l’alça

Barcelona
publicacions

Surt el número 12 de ‘Temperatura’, la ‘Revista per anar a cagar’

girona
crítica

Tensar els fils d’estendre

Girona

Es recupera l’essència amb el retorn a la Rambla i la plaça Catalunya

Girona
SANT JORDI

L’esmorzar de la Generalitat a Girona recorda Montserrat Vayreda

girona
sant jordi 2024

“Hi ha moltes ganes de diada”

barcelona
BLANES

La diada de Sant Jordi comença amb l’Esmorzar Literari

BLANES