Música

discos

Mirant enrere

L'esperat nou disc de John Legend, Darkness & light, és un pas endavant en la magnífica i multipremiada trajectòria del músic d'Ohio. El primer tema, I know better, és una declaració d'intencions en el sentit de dur la seva primera intenció cap al soul tradicional, cap a l'essència de la música negra, que ha vindicat des d'altres estils, sempre, però, mantenint aquest estil característic, que tant el lliga al so Motown o fins i tot a aquells experiments del so de Philadelphia, amb Billy Paul al capdavant. Produït per Blake Mills (Alabama Shakes), inclou el single Love Me Now, escrita pel mateix Legend en col·laboració amb l'esmentat Blake Mills i John Ryan (One Direction), i que ha superat els trenta milions de visites.

Darkness & Light hi participa gent tan competent com ara Chance the Rapper, Brittany Howard, també dels Alabama Shakes, i Miguel. Sense ser un treball revolucionari, el disc es deixa escoltar, per la combinació de pals i la manera d'interpretar-los.

Rich man
Doyle Bramhall II
Concord
Només pel blues que va filtrant des de bon començament, aquest disc passarà a la història. Dedicat al seu pare i amb un gran protagonisme de les guitarres, Bramhall –que ha col·laborat amb Eric Clapton i Roger Waters– no s'està d'oferir-nos una borratxera de solos, amb un ritme trepidant i, alhora, mesurat, sense estridències. Tretze temes inspirats, amb una veu que és pur estil negre i unes instrumentacions magistrals.
Midnight Motel
Jack Ingram
Rounder
El jove veterà guitarrista i cantant country Jack Ingram ens ofereix un molt bon disc per escoltar al cotxe en trajectes llargs. Acompanyat d'una banda que sona nítida dins un modern classicisme, Ingram ens convenç amb les seves balades o les elegies sobre els vells motels, els dies de pluja i el pas dels dies. Té la virtut de buscar espais coneguts però interpretar-los com si fossin nous. la qualitat l'avala i determina els temes.
Cants i Encants
Xavier Ribalta canta Josep Piera
Satélite K
El veterà músic de Tàrrega, que tant ha fet per divulgar la poesia (Papasseit, Margarit, Maragall, Mestres i tants altres) afronta en el seu nou treball la poesia sensual, mediterrània i transfronterera del poeta valencià Josep Piera. M'agrada perquè la dicció més eixuta de Ribalta entra en una dimensió intimista, amb un fraseig ideal per acostar-nos a un poeta, que hauria de ser més reconegut, en un disc extraordinari.
The more I learn
Bryan Sutton
Sugar Hill
Amb la mandolina, el banjo, la guitarra o l'elèctrica, el nord-americà Bryan Sutton ens introdueix en una música alegre i desinhibida. Ens explica històries al més pur estil folk, com si estiguéssim en una cantina de l'oest. El seu nom disc, The more I learn es podria qualificar com una antologia d'una discografia iniciada l'any 2000. Tenim el gran mestre del bluegrass, que toca cada tema perquè aprofitem cada acord.
Darkness & light
John Legend
Columbia
Streams
Jakob Bro, Thomas Morgan i Joey Baron
ECM
A trio a partir de la guitarra solista de Bro, el nou disc, dedicat a Paul Motian, està produït pel mestre d'ECM Manfred Eicher. Explicar-ho en paraules implica suggerir una aventura a través dels sons evanescents, de textures melòdiques, amb uns instruments que toquen ben junts fins aconseguir un so refinat de gran lirisme. El guitarrista danès té un talent especial, destil·la Bach amb els sons de la natura i els estats d'ànim.
Burn Something Beautiful
Alejandro Escovedo
Fantasy
Droga de la bona, la música d'Escovedo desmenteix tota mena d'escèptics i apocalíptics sobre el final de la música com cal. Des del primer, el nou disc de tretze temes. Anomenat el Dylan de la frontera, ha disposat de la producció de Peter Buck (R.E.M.) i Scott McCaughey (The Minus 5, Young Fresh Fellows). No cal destacar cap dels temes perquè tots són bons, aquí no es menysprea cap de les pistes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els Premis d’Arquitectura ja han seleccionat les 24 obres candidates

Girona

De l’abús a celebrar la sexualitat, dalt de l’escenari

BARCELONA/IGUALADA
ART

Un incendi malmet part d’una exposició d'Edgar Massegú al Tinglado 2 de Tarragona

TARRAGONA
música

Sidecars: “En dos minuts no podem dir tot el que hem d’explicar en una cançó”

GIRONA
EQUIPAMENTS

El govern aprova una partida de 5,9 milions per al ‘hub’ audiovisual de les Tres Xemeneies

BARCELONA
DANSA

El coreògraf Alexander Ekman porta al Liceu un ‘Midsummer Night’s Dream’ poc shakesperià

BARCELONA
MÚSICA

Joan Manuel Serrat, premi Princesa d’Astúries de les Arts 2024

BARCELONA
RIPOLL

Ramon González i Montse Bastons guanyen els Jocs Florals Comte Guifré

RIPOLL
MÚSICA

El festival de Dixieland torna al carrer

TARRAGONA