cultura

música

El grup nord-català Blues de Picolat fa el seu comiat

Actuarà diumenge a Perpinyà en el primer concert de comiat després de 25 anys de carrera

El grup va néixer amb un grup de periodistes del setmanari El Punt Catalunya Nord

Aquest diumenge el grup nord-català Blues de Picolat donarà un concert al Palau dels Reis de Mallorca de Perpinyà. Aquesta actuació s'inscriu dins el cicle Carta Blanca a... promoguda pel Consell Departamental dels Pirineus Orientals. Blues de Picolat va anunciar al gener que plegarà enguany i aquest concert pot ser el darrer que el grup faci a Perpinyà.

El primer concert de Blues de Picolat va tenir lloc a Rodés (Conflent) al desembre 1991. La banda de quatre treballadors del llavors setmanari Punt Catalunya Nord, edició de Punt Diari, modestament creada per amenitzar festes laborals es va consolidar a poc a poc en un grup conseqüent i amb un currículum envejable : centenars de concerts, sis àlbums publicats, premis de la SGAE i Cerverí dins una amplitud d'actuacions pels Països Catalans i l'Estat francès, des d'Alcoi i Estrasburg.

Blues de Picolat va intentar, al llarg de la seva carrera, de compaginar la música blues amb lletres en català de qualitat literària. Per això, i des del seu primer àlbum ( Ah! Perpinyà- 1996) escriptors i poetes nord-catalans han proporcionat a la banda els seus textos . Principalment Joan-Lluís Lluís i Aleix Renyé, però també Joan-Daniel Bezsonoff o el radiofonista i músic Gerard Jacquet. Dos altres periodistes de El Punt van també ocasionalment fer de lletristes com l'Esteve Carrera i la malaguanyada Pepa Bouis. El guitarrista i cantant Carles Sarrat, a més de compositor, és també un dels autors de les lletres.

El grup va ser remarcat des de l'inici -especialment i paradoxalment més per la premsa musical parisenca que la catalana- com a les revistes Jazz Magazine, Chorus, Jazzman, Rock & Folk amb, òbviament, l'excepció de la catalana Enderrock. Durant aquests 25 anys de vida, el grup va tenir diversos formats, des del simple quartet fins a la formació de deu músics amb secció de vents i coristes.

L'anunci del comiat del grup s'ha fet públic al principi de l'any. A la pregunta del perquè d'aquest final, Carles Sarrat respon que “un cicle s'ha acabat, el mercat s'ha restringit” i conclou fent seva la frase de Jacques Brel en una entrevista de 1971 quan anunciava el final de les seves actuacions: Quan no es té res més a dir, val més callar.

El primer concert de comiat dels Blues de Picolat serà a Perpinyà, al Palau dels Reis de Mallorca, diumenge 26 de febrer a dos quarts de sis de la tarda.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Mario, Llull i el manuscrit Voynich

Liliana Torres
Directora de cinema

“Les mamíferes no tenim l’instint de ser mares”

Barcelona
Crítica

Les tres vides d’una cantant llegendària

ARTS EN VIU

Una funambulista creuarà la plaça MargaridaXirgu per inaugurar el Circ d’Ara Mateix

BARCELONA

Cines que no són ‘només un cinema’

Barcelona

El cinema comercial no remunta

Barcelona

El cinema (d'autor) es fa veure

Barcelona / Los Angeles
Cinema

Belén Rueda i J.A. Bayona animen la recta final del BCN Film Fest

Barcelona
‘thriller’

Un altre líder suec pacifista amb un final tràgic