cultura

música

festival canet rock

Un Canet Rock d'ara

El renascut festival, que ja suma tantes edicions com les que es van fer als anys setanta, presenta un cartell amb Els Amics de les Arts, Txarango i Sopa de Cabra

Sopa de Cabra centrarà el repertori en els èxits que hagin escollit els seus seguidors

Amb la fita, tal com recordava ahir Josep Maria Mainat, “assessor especial” del festival, d'haver igualat en aquest segle XXI el nombre d'edicions celebrades en la dècada dels setanta, el Canet Rock va presentar ahir un cartell amb algunes de les bandes de més èxit del país (Els Amics de les Arts i Txarango), grups festius però combatius (Itaca Band i Zoo) i veterans com ara Sopa de Cabra, Jarabe de Palo i Gossos. “El primer any no sabíem si continuaríem, però ara, en canvi, tenim moltes ganes de seguir endavant”, afirmava ahir Gemma Recoder, directora d'un festival que, batalletes de Mainat a banda, ja fa almenys dues edicions que ha deixat de mirar al passat per aferrar-se al present.

La quarta edició del Canet Rock –que se celebrarà l'1 de juliol al Pla d'en Sala del municipi maresmenc i per a la qual ja s'han venut 4.000 de les 20.000 entrades– es completa amb les visites de Buhos, Doctor Prats, La Iaia i Miquel del Roig, a més de dos grups més per revelar (un dels quals serà escollit per votació popular a www.canetrock.cat). El festival (que s'ha unit recentment a la plataforma Cultura amb Causa, juntament amb esdeveniments com ara el Clownia, el Barnasants i l'Esperanzah, farà èmfasi “a través d'una actuació molt especial” en la denúncia de les polítiques migratòries europees actuals i presentarà un espectacle exclusiu: Sopa de Cabra, que, tal com van fer Els Pets i Els Amics de les Arts en edicions passades, basaran el seu xou en els deu èxits que escullin els seus seguidors. “[Al Canet Rock] no hi vaig poder anar de jove, però hi anaven els meus amics més grans, que m'explicaven tot allò que feia en Pau [Riba]”, recordava ahir Gerard Quintana, cantant de Sopa de Cabra. “Els temps són uns altres, però la revolució segueix pendent”, va concloure. Esperonada per la manca de retards de l'edició passada, Recoder va avançar ahir que tots els concerts es continuaran celebrant en un únic escenari.

Sense dones

D'altra banda, l'absència de noms femenins en el cartell, força notòria ja en l'edició del 2016, es manté com una de les singularitats del programa. Aquest any, entre la seixantena de músics que desfilaran pel Canet Rock (un festival, per cert, dirigit per dones) només hi ha una dona: Maria Astallé d'Itaca Band. “No n'hi havia que ens encaixessin al cartell”, va defensar ahir Recoder. “No volem fer discriminació positiva. És absurd posar dones per omplir una quota.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia