cultura

Música

La Casa de la Música creix

L'entitat vol impulsar iniciatives com són acostar els instruments moderns a les aules o dur els concerts als barris de la ciutat

Enguany passaran per Mataró grups com els Manel, Gossos, D'Callaos o Def Con Dos

La Casa de la Música Popular de Mataró arriba al seu dotzè aniversari. Aquest projecte d'àmbit publicoprivat, compartit amb l'Ajuntament, la Generalitat i l'empresa Visualsonora, creix i per això els seus responsables volen mirar el futur amb una clara voluntat de renovar-se i expandir-se, sobretot, a la capital del Maresme. “Durant el 2016 ens hem centrat a repensar el projecte”, va comentar un dels seus responsables, Pau Manté. Així, més enllà dels concerts que es programen per la ciutat, amb la sala Clap com a epicentre, la Casa de la Música ha decidit prémer l'accelerador i posar una marxa més en les seves iniciatives. Una prova d'això n'és el Músiques Tranquil·les, que des d'aquest any ha passat a ser un cicle de concerts a oferir tota una temporada estable, i en què la interacció directa amb els espectadors fa que aquests també es puguin convertir en programadors i escollir les actuacions musicals que es veuran en directe.

A partir d'aquí seran tres els nous projectes que l'entitat vol posar en marxa a la ciutat. El més ambiciós és el projecte batejat com a Rock'in, que vol portar l'aprenentatge de la música moderna als estudiants d'ESO. “De moment, començarem per un institut amb vista al curs vinent”, va avançar Manté. Aquest projecte ja s'està implementant a l'Hospitalet de Llobregat i la intenció és que durant l'hora lectiva de música els alumnes puguin tocar una guitarra elèctrica, un baix o una bateria perquè, a partir d'aquí, se'ls estimuli per posar en marxa la seva pròpia banda. “Volem apoderar els docents de música i dotar-los de recursos”, assegurava Manté. Una altra de les iniciatives que es posarà en marxa serà la dels concerts-vermut un cop al mes en diversos barris de la ciutat. Finalment, també arrencarà el projecte Plató que, en col·laboració amb el grau d'audiovisuals del Tecnocampus, permetrà l'enregistrament dels espectacles de la Casa de la Música.

Pel que fa a la programació dels concerts per aquest any, el Clap rebrà dos plats forts a principis de març. El dia 3 els Manel arribaran a Mataró –amb totes les entrades ja exhaurides– i l'endemà serà el torn dels terrassencs D'Callaos. El Petit de Cal Eril, Gossos o els incombustibles Def Con Dos també faran parada a la ciutat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

novetat editorial

Josep Maria Sebastian: “Tots els crims són de proximitat... per a algú segur”

campdevànol
música

La cantant kurda Aynur Dogan encapçala el FIMPT de Vilanova i la Geltrú

vilanova i la geltrú
MÚSICA

La periodista empordanesa Georgina Arnau debuta en la música com Genna amb ‘El pacte’

castelló d'E.
art

El ‘Bestiari’ de Carlos Casas porta a Venècia sons i imatges d’onze parcs naturals catalans

venècia
Crítica

Quant n’hem d’aprendre!

música

Cala Vento guanya amb ‘Casa Linda’ els Premis Min al millor disc de rock i al millor disc de l’any

torroella / figueres
guardó

Raimon rebrà el Premi Prat de la Riba 2024 de l'IEC la diada de Sant Jordi

barcelona
Cultura

Mor Feliu Trujillo, prestigiós ceramista artístic d’Esparreguera

TEATRE

Gorina trasllada a ‘Ifigènia’ el dolor de totes les dones sacrificades

BARCELONA