cultura

festival de poesia

Joan Isaac, Lluís Solà i Antoni Clapés seran a l'Ara Poesia

El festival de Girona incorpora també sessions dedicades a Poe, a la poesia romanesa i al públic familiar

La 21a edició de la trobada comença dimecres vinent i s'allargarà fins al dia 27

La 21a edició del Festival de Poesia de Girona, organitzat per la Casa de Cultura, s'inaugurarà aquest dimecres amb l'espectacle Paral·lelismes (Auditori Viader, 20 h) en què el cantautor Joan Isaac combina la lectura de poemes del seu llibre Intimissimi amb cançons del seu repertori. L'espectacle, que ja s'ha pogut veure a Mallorca i segurament també farà gira per Cadaqués, Palafrugell i altres poblacions gironines, obrirà un programa de tres setmanes intenses dedicades a la poesia que tindrà com a proposta destacada la presència de Lluís Solà (Vic, 1940), poeta i dramaturg de llarga trajectòria que acaba de publicar un recull de proses, Llibertat i sentit. Reflexions sobre la condició humana (1999-2016). Solà parlarà de la seva experiència literària i humana sota el títol La paraula i el món (dia 8).

A banda d'una sessió dedicada a Les ombres de Poe, amb Txema Martínez i Jordi V. Pou (dia 10), el cicle, coordinat pel poeta Roger Costa-Pau, s'organitza en una sèrie de converses entre autors que reflexionen sobre la seva obra i l'acte poètic, com la que protagonitzaran l'artista Quico Estivill i el poeta Víctor Sunyol, que han col·laborat en l'exposició Ab Intra que es pot veure fins al dia 11 a la Casa de Cultura (dia 6); Mariona Comellas i Maite Muns (dia 5), i Vicenç Altaió i Jordi Mitjà (dia 27). També es reserva un espai per als poetes emergents, en aquest cas la gironina Maria Cabrera, que acaba de publicar La ciutat cansada, premi Carles Riba 2016. Hi haurà també una sessió dedicada a la poesia romanesa representada per tres autors essencials: Lucian Blaga, Pic Adrian i Ana Blandiana, llegits i comentats per Corina Oproae i Antoni Clapés (dia 22). No hi faltaran espectacles escènics i musicals com ara Fam, de Dreamachine (dia 11); Itimad, de la Companyia Un Sol Traç & Nur Camerata (dia 18), i Hiroshima'm, mon amour, una proposta poeticoperformàtica de Laia Claver Nadal, Jordi Murillo i Alexandre Nunes (dia 16). Com en les anteriors edicions, l'Ara Poesia farà atenció al públic familiar, amb dos espectacles, On he deixat les claus dels poemes, de Martina Escoda (dia 1, 12 h), i El bracet, de Samfaina de Colors (dia 4, 12 h), i un taller per a infants dirigit per la mateixa Escoda (dia 14, 17.30 h).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ART

Una trentena d’obres aspiren al premi d’escultura Vila Casas

Palafrugell
art

El Museu de l’Empordà dedica una retrospectiva pòstuma a Adrià Ciurana

Figueres
música

Nostaldisc celebrarà el 1r campionat gironí de rebobinat de cintes de casset amb ‘boli’ Bic

sant gregori
Torroella de montgrí

El talent més internacional omple de màgia el 12è Fimag

Torroella de Montgrí

Els Premis d’Arquitectura ja han seleccionat les 24 obres candidates

Girona

De l’abús a celebrar la sexualitat, dalt de l’escenari

BARCELONA/IGUALADA
ART

Un incendi malmet part d’una exposició d'Edgar Massegú al Tinglado 2 de Tarragona

TARRAGONA
música

Sidecars: “En dos minuts no podem dir tot el que hem d’explicar en una cançó”

GIRONA
EQUIPAMENTS

El govern aprova una partida de 5,9 milions per al ‘hub’ audiovisual de les Tres Xemeneies

BARCELONA