cultura

festival de jazz

Dinou dies de jazz a Terrassa

Laura Simó inaugura avui la 36a edició del festival, que també ha convidat Joe Lovano i el trio de Michel Portal

El Pícnic Jazz, el diumenge 26, presenta Los Mambo Jambo i La Locomotora Negra

Un concert, avui, de Laura Simó, que presentarà en formació de quintet el seu darrer treball, Afterglow, servirà per inaugurar la trenta-sisena edició del Festival de Jazz de Terrassa, que torna a reivindicar-se com a “termòmetre de l'actualitat del planeta jazz”.

Per la Nova Jazz Cava i l'auditori del Centre Cultural, entre altres espais, hi passaran durant dinou dies artistes com ara el pianista Benny Green i el seu trio (demà), el saxofonista Joe Lovano (que divendres presentarà el seu Classic Quartet), el guitarrista Poppa Chubby (una de les figures més impetuoses del blues, la qual cosa s'esforçarà a demostrar aquest dissabte), el trompetista, ben conegut pel festival, Tom Harrell (dia 25, en què presentarà Trip), el clarinetista Michel Portal i el seu valuós trio (dia 30) i el mestre de l'harmònica Antonio Sánchez, immers en un espectacle d'homenatge al belga Toots Thielemans, un gran del jazz europeu traspassat l'agost passat (31 de març). La programació inclou 50 actuacions en directe protagonitzades per uns 250 músics i arrodoneix l'oferta amb una quarantena d'activitats que complementen el festival i incorporen nous espais a la ciutat, Ullastrell i Viladecavalls. El projecte Cuarteto Europa del contrabaixista gallec Baldo Martínez i el Gypsy Swing Summit, una banda d'estrelles del jazz manouche, són altres propostes destacades del programa.

Escena catalana

Més enllà de grans figures internacionals, però, el Festival de Jazz de Terrassa continua nodrint la seva programació amb alguns dels millor jazzmen catalans: la Barcelona Jazz Orquestra amb Susana Sheiman, Amadeu Casas (amb el seu projecte de tribut al seu ídol B.B. King) o els artistes que, el diumenge 26, protagonitzaran el clàssic Pícnic Jazz al parc de Vallparadís: La Locomotora Negra, el saxofonista Perico Sambeat en aliança amb el trompetista Joe Magnarelli, el Wom Trio amb Sara Pi i Los Mambo Jambo. El diumenge 2 d'abril, finalment, es clourà el festival amb l'entrega, a Pau Casares, del premi Jazzterrasman 2017. Clarinetista, saxofonista, director de banda i pedagog, Casares ha tocat a Terrassa des del 1973 en espais com ara l'antiga Jazz Cava (1971-1985), la Nova Jazz Cava i els diferents escenaris històrics del festival egarenc, on ha mostrat la seva destresa instrumental en més de 130 ocasions.

L'artista matadeperenc Sr. Edi és l'autor del cartell oficial de l'edició d'aquest any, amb una composició de caricatures de mestres del jazz com ara Charles Mingus, Chet Baker, John Coltrane i Tete Montoliu. El Festival de Jazz de Terrassa va tancar l'edició del 2016 amb 43.000 espectadors, entre concerts i activitats paral·leles.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia