cultura

festival grec

El Grec buscarà el sol

El nou director del festival, Cesc Casadesús, convida a fer un viatge durant les pròximes edicions, direcció a l'est, mirant de projectar talent de casa a tot el món

Es busca complicitat amb els artistes per teixir itineraris d'espectacles ambiciosos

El Festival Grec de Barcelona proposa construir-se una identitat pròpia amb la complicitat de festivals d'arreu del món. Aquest 2017 serà amb el Centre Cultural Onassis, d'Atenes. El viatge a l'est indaga en la Mediterrània. Aquestes coproduccions permetran conèixer el talent hel·lè i alhora donar una oportunitat a companyies de Barcelona i de l'entorn metropolità a la cartellera internacional. El 2018 s'arribarà a Singapur. El 2019, al Pacífic, amb la complicitat de Melbourne i Nova York. El 2020 serà per a les veus de l'Amèrica Llatina. I el 2021, per al continent africà i la relació amb les arrels del món ritual. El nou director del Grec, Cesc Casadesús, explicava ahir al costat del tinent d'alcalde de Cultura, Jaume Collboni, el viatge que convida a fer als espectadors del Grec: sempre cap a l'est, a la recerca de la llum, del sol.

Des del 30 de novembre, en què es va fer públic el veredicte del concurs per triar nou director (feia més d'un any que estava pendent la resolució), Casadesús mai havia parlat com a director oficialment. Casadesús vol teixir complicitats amb tot i per a tot, seguint cànons ja consolidats: programar de l'1 al 31 de juliol; disposar d'un centre neuràlgic a Montjuïc (“al Grec, el més popular; el més contemporani, als teatres de la plaça Margarida Xirgu”) i d'una programació més estable a les sales de la ciutat (públiques i privades). L'impuls més personal del nou equip del Grec és mirar d'integrar el treball de les fàbriques de creació en l'engranatge del Grec. Que els seus espais siguin llocs de residència per a futures produccions de companyies catalanes o estrangeres i que es potenciï la visita dels espectadors als assaigs per poder comprovar com creix una obra i ser-ne entusiasta. Si es planteja una relació amb diferents festivals a mitjà termini, també es busca complicitat amb companyies catalanes o estrangeres que hagin connectat amb el públic del Grec. Com el cas dels Peeping Tom, que tornaran per presentar la darrera peça de la trilogia (Kinderen), després de Vader i Moeder, pels volts del 2019. Casadesús, un “addicte” a assistir als festivals estratègics, reformularà el treball de complicitats amb els programadors internacionals: ara no es farà un mercat de projectes (“de cinquanta que es presentaven, només dos acabaven sent realitat”) sinó que es buscarà coproduir amb festivals conjuntament i també oferir els millors muntatges dels festivals de l'any (TNT, Sismògraf, Temporada Alta, Fira Mediterrània, Festival Trapezi...). Casadesús ha estat el director del Mercat de les Flors des del 2006. No per això, hi haurà un increment de programació de dansa. El nou director ha agafat el relleu de Ramon Simó, que va deixar la taula molt ben parada per poder triar. Casadesús afirma que aquest primer viatge a l'est té poc de transició, com passa habitualment amb els festivals de traspàs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

música

La cantant gironina Jost Jou debuta amb ‘MFQM’: més forta que mai

girona
poesia

Guillem Pérez: “El cor és el vehicle amb què avancen la lectura i la vida”

cadaqués
Cultura

Mor Eduard Lluís Muntada, la veu en català de Vyvyan, el punky d’‘Els joves’

societat

Lectura de poemes i dos concerts per Sant Jordi

santa coloma de farners
SALT

Una marató de contes i música per amenitzar la Diada de Sant Jordi

SALT
Els propers reptes

Els propers reptes

BARCELONA
ÒPERA / DANSA

El Liceu convidarà Bieito, Ollé, Castellucci i McVicar el 24/25

BARCELONA
LLIBRES

“Calonge, poble de llibres” prepara una gran festa per Sant Jordi

CALONGE
M. Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls