cultura

música

concert

Les Sueques: “Som iròniques i àcides”

Blanca Lamar (baix), Raquel Tomàs (teclats), Tuixén Benet (guitarra) i Albert Aran (bateria) són Les Sueques i el seu indie franc i desinhibit, en sintonia amb aquell moviment musical feminista que, als noranta, van protagonitzar les anomenades riot grrrls, ja s'ha fet un racó entre les propostes més fresques del país. “Som la cosa menys sueca que puguis imaginar”, ironitza tanmateix Lamar. “Som molt d'aquí, molt mediterrànies, però ens feia gràcia aquell mite de l'“ei, que venen les sueques!”. “A les sueques, ara bé, sempre les hem imaginat com a dones alliberades, i això està bé”, hi afegeix.

Després de Cremeu les perles (2013) i Educació física (2015), el quartet, a cavall entre Barcelona i Vilanova i la Geltrú, publica Moviment (El Genio Equivocado), un disc que avui estrenaran al cicle Born de Cançons del Born Centre Cultural i que també es podrà escoltar en festivals com el Primavera Sound i el Vida. “Ens hem atrevit a fer coses que, abans, mai no havíem fet”, assegura Benet, que va integrar-se al grup gràcies a un anunci a Facebook que havien publicat Lamar i Tomàs, companyes a la Facultat de Filologia Catalana. “Hem jugat més amb les estructures, i la nostra productora [Margo Broom] ha donat nous matisos a les nostres veus. Insistia a reforçar la nostra immediatesa.”

Moviment ha estat enregistrat, majoritàriament, a Londres, on Les Sueques van anar a buscar-se la vida a la fi del 2015. “Vam anar-hi de vacances al mateix temps que vam intentar-hi tocar. Vam escriure a uns quants llocs i els del Windmill de Brixton [on la banda tornarà a actuar el mes vinent] ens van respondre. Gràcies a això vam acabar fent-hi una gira i coneixent diversos grups.”

Malgrat el “tarannà foteta” que, segons asseguren, les caracteritza, Les Sueques no dubten a respondre que sí quan se'ls demana si es consideren un grup reivindicatiu. “Tot el que fas i dius és política”, diu Lamar. “Ja sigui com et mous a l'escenari, com a dona, o triant cantar en català i no en cap altra llengua, estàs fent un acte polític. Nosaltres som iròniques, però dins aquesta ironia hi ha també molta acidesa.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona
Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència

TEATRE

El Maldà canta Pau Riba i Malvido interpel·lant els joves

BARCELONA