cultura

mitjans de comunicació

premi

Criticar té premi

Jaume Vidal, Maria Palau i Montse Frisach, premi ACCA per les entrevistes a crítics d'art a El Punt Avui

Els periodistes d'El Punt Avui Jaume Vidal, Maria Palau i Montse Frisach han guanyat el premi ACCA a la crítica d'art per la secció Situació crítica, inclosa al suplement Cultura del diari. En aquesta secció, s'entrevisten crítics d'art amb un qüestionari fix en el qual es reflexiona sobre diferents aspectes de l'art contemporani. L'ACCA (Associació Catalana de Crítics d'Art) va lliurar ahir al vespre els seus premis anuals en un acte a l'auditori del Macba. Els premis s'atorguen per votació dels mateixos associats. En concret, el guardó als tres periodistes d'El Punt Avui s'ha donat “perquè dediquen un espai ampli i continuat a la crítica d'art, així com per l'exhaustivitat a l'hora d'entrevistar pensadors de diferents generacions i pensadors”.

En el mateix acte, també es va lliurar el premi al millor projecte artístic a l'exposició El misterio de Caviria, de l'artista Antoni Hervás, que va tenir lloc a la Capella de Barcelona. En l'apartat de comissariat, el premi ACCA va ser per a Àlex Mitrani per haver comissariat l'exposició col·lectiva La lliçó de Diògenes, al Centre Tecla Sala de l'Hospitalet. Per la seva banda, Anna Pahissa va guanyar el premi en l'apartat d'espais i iniciatives pel projecte Múltiplos, un espai de difusió i distribució de publicacions d'artista a Barcelona.

En l'apartat de recerca, l'ACCA va guardonar l'exposició i projecte de recerca Ramon Guillem-Balmes. Agafeu-vos de la mà i pugeu a l'infern, que es va presentar a l'espai Mataró Art Contemporani i que va comissariar Antònia Maria Perelló. Finalment, el premi a l'educació es va atorgar a l'Icub i al Consorci d'Educació de Barcelona al projecte En Residència. Creadors als Instituts de Barcelona, que porta artistes a les aules dels centres de secundària.

En l'acte, també es va proclamar Arnau Puig soci honorífic de l'ACCA, i es va homenatjar el crític Manel Clot, mort prematurament l'any passat, amb una intervenció de l'artista Javier Peñafiel.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les cares diverses del ‘true crime’

Barcelona
novetat editorial

L’assassí més famós d’Irlanda, radiografiat

Barcelona
Laia Vilaseca
Novel·lista

Laia Vilaseca: “Escrivint, continuo sent jardinera i no arquitecta”

Barcelona
ARTS ESCÈNIQUES

L’Alegria que ‘triomfa’ als Premis de la Crítica

BARCELONA
música

El nou festival Guixolstronic proposa 12 hores de música electrònica

st feliu de guíxols
cultura

L’associació de museòlegs, sobre el polèmic canvi d’orientació del Museu del Disseny: “Caldrà esperar a que es presenti el projecte definitiu”

barcelona
Música

El Festival de Prada s’estén i ofereix concerts sense fronteres

Girona
DANSA

El Sismògraf convoca a respirar amb la natura i a flirtejar amb la tecnologia

OLOT
Crítica
música

Sostinguts per l’estiu

GIRONA