cultura

municipal

serveis

Argentona evita el tancament de la seva sala de cinema

L'espai, que forma part del centre parroquial, s'havia d'adequar a la normativa vigent per poder continuar la seva activitat

S'hi han fet treballs per instal·lar-hi noves mesures antiincendis, de seguretat i d'accessibilitat

Argentona ha evitat el tancament de la seva única sala de cinema, un espai situat al centre parroquial del municipi, on també es fan altres activitats, com ara el teatre. La sala s'havia d'adequar a la normativa vigent per poder continuar la seva activitat davant l'amenaça que hagués de tancar si no s'hi actuava.

Els fets es remunten al 2015, quan l'anterior alcalde d'Argentona, Ferran Armengol (CiU), va signar una notificació que estava motivada per un informe elaborat pels serveis tècnics municipals. En aquesta hi havia una llarga llista de reformes que calia fer a les instal·lacions del centre perquè aquest s'adaptés a la normativa, que no s'havien pogut fer a causa del seu elevat cost econòmic. Llavors, els responsables de l'espai van arribar a un acord amb el nou govern sorgit de les eleccions municipals del 2015 pel qual l'Ajuntament els va concedir una pròrroga per adequar les instal·lacions a la legislació vigent. A més, el consistori també es va comprometre a donar suport tècnic i econòmic al centre parroquial per donar compliment als requeriments legals.

Tal com explica el president institucional de l'entitat, Joan Forns, les obres d'adequació de l'espai van començar aquest gener passat i es van acabar aquest mateix mes. A grans trets, les actuacions han passat per instal·lar-hi noves mesures antiincendis, de seguretat i d'accessibilitat. “S'hi han posat aspersors d'aigua i un teló d'aigua entre la sala i l'escenari”, detalla Forns. Per altra banda, el responsable de l'entitat també comenta que sota l'escenari s'hi ha posat un gruix de ciment armat amb planxes d'acer i les portes d'entrada ara són antipànic i ignífugues. “Només faltarà adequar els lavabos per a persones amb mobilitat reduïda i instal·lar una rampa a l'entrada de la sala”, assegura Forns. “Ara ja s'ha regularitzat la situació, respirem més tranquils i podem mirar cap a endavant”, assegura el president institucional, que recorda que “aquest és un equipament prou important per al municipi, ja que actua com a únic cinema”. Finalment, Forns manifesta que els treballs van tenir un cost aproximat d'uns 30.000 euros, dels quals 24.000 van ser aportats per l'Ajuntament.

Per la seva banda, l'alcalde d'Argentona, Eudald Calvo (CUP), precisa que la quantitat abonada pel consistori inclou un avançament de part de la subvenció que l'entitat rep anualment dels anys 2017 i 2018. “Feia molts anys que s'arrossegava aquest tema i ara ja es pot tancar per sempre”, assegura. Calvo defineix la continuïtat de l'activitat del centre com a “una molt bona notícia” i assenyala que “ara les activitats es podran fer amb totes les garanties legals i de seguretat”.

LA FRASE

Ara ja s'ha regularitzat la situació, respirem més tranquils i podem mirar endavant
Joan Forns
President institucional del Centre Parroquial d'Argentona

LA XIFRA

30.000
euros
aproximadament han costat les obres del centre, dels quals 24.000 els ha aportat l'Ajuntament.

Un punt clau de la vida social

El centre parroquial d'Argentona, situat al bell mig del municipi, ha estat un equipament cabdal per a la vida social i cultural de la població. Amb 103 anys d'història a les seves espatlles, disposa de sala de teatre, on es projecten pel·lícules, una pista poliesportiva exterior i un bar. Com a entitat sense ànim de lucre ofereix diverses activitats, com poden ser conferències, cursos, col·loquis, sessions audiovisuals, seminaris, sessions cinematogràfiques, esplai, escacs, catequesi, esport no competitiu, tallers de diverses modalitats i temes, representacions teatrals, exposicions, sessions musicals i qualsevol altra activitat de tipus cultural o recreatiu. Pel que fa al teatre, entre d'altres, cada any s'hi fa la representació d'Els Pastorets en les dates nadalenques. Aquest any, a més, se celebrarà el centenari de la seva secció de teatre. Però si destaca per alguna cosa és perquè actua com a sala de cinema del municipi, ja que el teatre La Sala, el gran equipament d'arts escèniques del municipi, no està adaptat per fer-hi projeccions. Amb capacitat per a unes 200 persones, la sala de cinema i teatre presenta una programació estable de pel·lícules tant per a infants com per a adults.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

patrimoni

La Sagrada Família escalarà l’any que ve els 172’5 metres

Barcelona
cultura

El festival Premià del Mal reunirà escriptors de novel·la negra i criminòlegs

premià de mar
Lluís Riera
Novel·lista

“Volia escriure un ‘thriller’ negre i cru ambientat a la Catalunya interior”

Barcelona
MÚSICA

Músics d’Els Pets, Umpah-Pah, Sopa de Cabra i Lax’n’Busto homenatjaran Marc Grau

barcelona
CRÒNICA

Lucia Fumero enamora a Vic amb el seu ‘Folklore’

art

Sala Dalmau, 45 anys i com el primer dia

barcelona
còmic

El Manga Barcelona celebra 30 edicions amb un cartell de Naoki Urasawa

barcelona
ÒPERA

Ollé aixeca l’òpera de Xostakóvitx com a ‘thriller’ per empoderar la dona

BARCELONA
música

Ramoncín i Marky Ramone actuaran a La Mirona, que obrirà el curs amb el segon Mirorock

salt