cultura

Teatre

Dalí desinhibit

L'actor Sergi López farà temporada nou setmanes al Teatre Poliorama alternant els espectacles ‘Non solum' i ‘30/40 Livingstone'

El nou treball del duet vincularà el futbol amb el diàleg com a punt d'inici de la democràcia

“El fet creatiu és ajuntar dos elements que no tenen res a veure”, reflexiona l'actor Sergi López. Ho és Non solum (estrenat el 2005), que pretenia presentar un home que parlava sol i que cantava boleros, o 30/40 Livingstone (2011), en què arrenca de dos homes que es troben i un es mira l'altre com si fos un animal per a un documental de la BBC. Ara, per primer cop, presenten les dues obres juntes. Té sentit, segons Sergi López i Jorge Picó, perquè l'una ressona en l'altra. Són un díptic que mai s'havien enfrontat juntes. La temporada arrenca aquest dimecres i s'allarga durant nou setmanes. 30/40 Livingstone, que només es va veure breument al Lliure, s'intercala entre Non solum, que va fer temporada al TNC i també al Poliorama. Joan Lluís Bozzo, director de Dagoll Dagom i membre de Tr3sx3 que programa el Poliorama i el Victòria, anuncia que la sala convida que els espectadors experimentin aquest diàleg dels dos espectacles oferint una promoció per veure-les aquests dies. A França, els vinculen amb el surrealisme de Dalí, sense manies. Non solum no és pas un home sol i la de Livingstone va molt més enllà del saló del caçador. Juntes es troben i s'expliquen millor, diuen els ajutors i actors.

A Sergi López li encanta dir que els seus espectacles són molt fàcils de gaudir i molt difícils d'explicar per la seva trama, sempre en codi d'humor, però d'una narrativa austera: aquest format implica que el públic estigui plenament connectat i actiu per entendre el món entre irònic i oníric. Picó i López van coincidir a l'escola Lecoq de París. Mantenen el seu gust per un treball físic, d'experimentar i construir a escena, sempre procurant anant a la síntesi. Es treballa l'humor però hi apareix constantment una manera d'entendre la vida,d'afrontar-la que li dona un cert aire polític, de compromís social. Amb el treball a l'escena s'arriba al paroxisme: com que el monòleg Non solum sigui un homenatge al diàleg o que l'obra de dos actors sigui un cant al monòleg (un d'ells intervé en format de cérvol inquiet amb ganes de comunicar-se amb un urbanita esgotat de ciutat). La breu estada de 30/40 Livingstone (han fet més de 200 funcions, principalment a França) serà compartida: López actuarà amb Picó i també amb David Climent (Loscorderos). El duet López/Picó planteja ja un tercer treball en què el diàleg i la democràcia toparà amb el futbol. L'art és una maionesa especial als ulls del duet.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

De l’abús a celebrar la sexualitat, dalt de l’escenari

BARCELONA/IGUALADA
ART

Un incendi malmet part d’una exposició d'Edgar Massegú al Tinglado 2 de Tarragona

TARRAGONA
música

Sidecars: “En dos minuts no podem dir tot el que hem d’explicar en una cançó”

GIRONA
EQUIPAMENTS

El govern aprova una partida de 5,9 milions per al ‘hub’ audiovisual de les Tres Xemeneies

BARCELONA
DANSA

El coreògraf Alexander Ekman porta al Liceu un ‘Midsummer Night’s Dream’ poc shakesperià

BARCELONA
MÚSICA

Joan Manuel Serrat, premi Princesa d’Astúries de les Arts 2024

BARCELONA
RIPOLL

Ramon González i Montse Bastons guanyen els Jocs Florals Comte Guifré

RIPOLL
MÚSICA

El festival de Dixieland torna al carrer

TARRAGONA
GIRONA

Vuit actuacions musicals i teatrals en el Pati Cultural 2024

GIRONA