cultura

Festes i tradicions

Connexió per Sant Jordi

Dòria Llibres de Mataró fa una trobada entre autors, editors i el públic el dia 8 d'abril per intercanviar impressions i recomanacions

La idea es vol repetir en anys vinents

Sant Jordi s'acosta i qui més qui menys ja està escalfant motors per preparar la gran cita literària. El sector llibreter no se n'escapa i Dòria Llibres de Mataró es vol avançar a la celebració amb una iniciativa per al dia 8 d'abril. Es tracta del Dòria book party, una festa gastronomicoliterària en què durant tota la jornada, i de manera ininterrompuda, es vol fer possible la trobada i el contacte directe entre autors, editors, poetes, il·lustradors, traductors o fins i tot els llibreters amb el públic que s'hi vulgui acostar. Segons els seus organitzadors, “la idea és que per un dia els escriptors i editors facin de llibreters”. A més, també es busca que l'acte pugui ser “un intercanvi d'impressions i de recomanacions literàries”, tal com comentava Núria Dòria.

“Per poc que funcioni, ens agradaria poder continuar fent aquesta activitat cada any i poder convertir-la en una referència”, manifestava la llibretera, que va reconèixer la dificultat de fer aquesta iniciativa el mateix dia de Sant Jordi, ja que la majoria d'autors van a firmar els seus exemplars a Barcelona. Per aquest primer cop, ja hi ha confirmada la presència de 55 persones del món literari, “però potser en seran més”, va apuntar Dòria. “Aquesta iniciativa vol ser una cosa ben participativa, ha de ser un dia al voltant dels llibres”, opinava Francesc Bechdeju, un altre dels socis de la llibreria.

D'altra banda, i pel que fa a les vendes de llibres per la diada de Sant Jordi, des de la llibreria mataronina van apuntar a una recuperació: “Sembla que la cosa està remuntant i enguany hi ha molta oferta d'autors potents”, explicava Dòria, que va assegurar que “hi ha una quantitat desmesurada de novetats amb autors molt vendibles”. Pels responsables de Dòria Llibres, el fet que aquest any la diada de Sant Jordi caigui en diumenge no hauria de ser cap impediment perquè la jornada sigui un èxit, però van apuntar que “potser el dissabte es farà una mica més de calaix”.

Núria Dòria també va avançar que alguns dels títols que a priori surten enguany des de la pole position per ocupar els primers llocs de vendes són Nosaltres dos, del periodista Xavier Bosch, Incerta Glòria, de Joan Sales, o també el darrer llibre de Rafael Nadal, La senyora Stendhal, entre molts d'altres.

Des de la llibreria mataronina també van voler destacar la bona acollida que tenen entre els lectors les publicacions d'autors locals i comarcals. “Si ens fixéssim en els títols que més vam vendre l'any passat veuríem que hi ha llibres que no surten a cap més altra llista de Catalunya”, va subratllar Dòria.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona
Cinema

Uns dracs amb ADN xinès, australià i europeu

màlaga

Salvat-Papasseit, sempre jove

Barcelona
Margarida Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
Drama biogràfic

Radiografia d’una relació tòxica amb un home més gran

Crítica

La recerca de tresors enterrats

Guaita què fan ara
Sèries

La llarga ombra del masclisme seguint el rastre d’un assassí en sèrie

Drama

‘Rosalie’, una dona barbuda contra la societat

animació

‘Hate songs’, ferides que no es curen