cultura

Literatura

Sisu Lagares porta a Terra Santa els germans Wallace

L'escriptor besaluenc presenta avui a Girona el quart llibre de la sèrie juvenil protagonitzada pels dos germans

Publicarà en audiollibre les quatre novel·les

L'escriptor besaluenc Sisu Lagares presentarà avui a l'hotel Carlemany de Girona (18 h, entrada lliure) el seu últim llibre, Els germans Wallace i el Sant Grial, publicat per Curbet Edicions amb la col·laboració de la Fundació Metalquimia. Lagares estarà acompanyat pel seu cosí, el també escriptor Martí Gironell, i Pere Codina, que va escriure el llibre Vivències d'un gironí a Terra Santa (2016) després d'anar-hi vuit vegades. Codina va ser decisiu perquè Lagares ambientés la quarta aventura dels germans Adrian i Mark Wallace en els escenaris de la vida de Jesús, i l'ha assessorat en aquest projecte. “En Pere em va demanar que escrivís un llibre perquè la mainada s'interessés per Terra Santa. Al principi jo no ho veia gaire clar, perquè fins ara els Wallace han viatjat pel món per participar en diferents campionats de golf, i a Terra Santa no hi ha cap camp de golf. Però llavors se'm va ocórrer la idea del Sant Grial, perquè soc molt aficionat a les pel·lícules d'Indiana Jones. En el segon llibre, Els germans Wallace i la llança de Sant Jordi (2015), descobreixen una cripta secreta sota la catedral de Girona, i ara hi troben alguna cosa que fa que en Jim, el savi amic dels Wallace, hagi d'anar a Terra Santa a buscar el Sant Grial”, explica Lagares. I al darrere seu hi van també, per descomptat, els dos valents germans, inspirats en els fills de Lagares, que ara tenen dotze i divuit anys.

El llibre, amb il·lustracions d'Àlex Santaló, no és només un seguit d'aventures divertides, sinó que, com en totes les novel·les de Lagares, hi ha també alguns apunts històrics –sobretot en el capítol “Ja sabeu on aneu?”– i altres elements més enllà de la ficció: “Sempre intento que els lectors aprenguin alguna cosa i fomentar valors en els joves com ara l'esforç i l'amor al treball.”

Animat per l'exemple de superació del seu amic Isaac Padrós, que va quedar cec per un accident, Lagares va decidir editar com a audiollibres les quatre novel·les dels Wallace, que va gravar Martí Gironell als estudis 44.1, i els ha ofert a l'ONCE, però també es comercialitzaran, juntament amb els respectius llibres electrònics, a través de la plataforma Libro Móvil , a partir de mitjan abril.

A més, Sisu Lagares ja prepara una nova aventura dels Wallace i busca editorial per a un llibre que relaciona la seva gran passió, el golf, amb el món de l'empresa: Mira la bola!



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ART

Una trentena d’obres aspiren al premi d’escultura Vila Casas

Palafrugell
art

El Museu de l’Empordà dedica una retrospectiva pòstuma a Adrià Ciurana

Figueres
música

Nostaldisc celebrarà el 1r campionat gironí de rebobinat de cintes de casset amb ‘boli’ Bic

sant gregori
Torroella de montgrí

El talent més internacional omple de màgia el 12è Fimag

Torroella de Montgrí

Els Premis d’Arquitectura ja han seleccionat les 24 obres candidates

Girona

De l’abús a celebrar la sexualitat, dalt de l’escenari

BARCELONA/IGUALADA
ART

Un incendi malmet part d’una exposició d'Edgar Massegú al Tinglado 2 de Tarragona

TARRAGONA
música

Sidecars: “En dos minuts no podem dir tot el que hem d’explicar en una cançó”

GIRONA
EQUIPAMENTS

El govern aprova una partida de 5,9 milions per al ‘hub’ audiovisual de les Tres Xemeneies

BARCELONA