cultura

Carla Simón triomfa a Màlaga

La pel·lícula Estiu 1993, òpera prima de la cineasta badalonina Carla Simón (Barcelona, 1986), va guanyar ahir la Bisnaga d'Or al millor llargmetratge espanyol en el 20è Festival de Cinema de Màlaga. Simón ha portat a la pantalla la història de la seva pròpia infància i les seves sensacions quan, amb 6 anys, va morir la seva mare i va anar a viure amb la seva nova família adoptiva. Estiu 1993 ja va endur-se el premi a la millor òpera prima en l'últim Festival de Berlín així com el gran premi del jurat internacional de Generation KPlus.

La pel·lícula de Simón ja va obtenir el 24 de març a Màlaga el premi Feroz Puerta Oscura, que aquest any ha deixat de premiar el millor documental per guardonar la millor pel·lícula de la secció oficial a concurs en el festival malagueny. Carla Simón considera que fer aquesta pel·lícula va ser com posar en ordre tots els seus records, ja que la història es basa en la seva pròpia infància. Protagonitzada per Laia Artigas, Bruna Cusí i David Verdaguer, entre altres intèrprets, la cinta explica la història de Frida, de 6 anys, que es veu obligada a deixar la gran ciutat després de la mort de la seva mare a causa de la sida per anar a viure amb els seus oncles al camp, i les dificultats que té per adaptar-se a aquella nova situació malgrat tenir tot l'amor de la nova família.

La realitzadora va decidir emprendre el projecte després d'haver rodat un curtmetratge al voltant de dos nens que s'enfronten a la mort per primera vegada. “M'interessa molt veure com els nens s'enfronten a la mort”, va assenyalar Carla Simón en una entrevista, el mes passat, a El Punt Avui. “Són prou intel·ligents per entendre-ho.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona
Cinema

Uns dracs amb ADN xinès, australià i europeu

màlaga

Salvat-Papasseit, sempre jove

Barcelona
M. Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
Drama biogràfic

Radiografia d’una relació tòxica amb un home més gran

Crítica

La recerca de tresors enterrats

Guaita què fan ara
Sèries

La llarga ombra del masclisme seguint el rastre d’un assassí en sèrie

Drama

‘Rosalie’, una dona barbuda contra la societat

animació

‘Hate songs’, ferides que no es curen