cultura

teatre

El Galliner formarà actors i actrius professionals

L'escola de teatre de Girona impartirà a partir del setembre un cicle formatiu de grau superior en tècniques d'actuació teatral de titulació oficial

Tindrà dos anys de durada i és únic a la demarcació

El Galliner és una de les escoles de teatre més actives de Catalunya, per la qual passen anualment més de vuit-cents alumnes en cursos regulars. Formen actors i actrius des del 1990 i és la referència en pedagogia teatral a les comarques gironines. Ara fa un pas més i a partir del curs vinent impartirà el cicle formatiu de grau superior (CFGS) en tècniques d'actuació teatral, uns estudis de dos anys de durada pensats per formar actors i actrius professionals. Es tracta d'un títol oficial atorgat per la Generalitat de Catalunya i el primer que s'ofereix a les comarques gironines.

Per aconseguir el títol s'hauran de cursar un total de 2.000 hores –de dilluns a divendres, de 9 a 15 h, de setembre a juny– que es repartiran per formar en assignatures tan diverses i variades com són les d'acrobàcia i lluita escènica –per si algun dia toca protagonitzar escenes d'acció–, clown i màscara, passant per producció teatral, teatre i càmera, cant, il·luminació i escenografia, cos i dansa. Un pla d'estudis concebut a partir de les assignatures troncals (interpretació, cos i veu), complementades amb matèries que “estan pensades per sumar com un tot, eminentment pràctiques i que estan interconnectades”, com remarquen el director i el cap d'estudis d'El Galliner, Quim Noguera i Isidre Hernández. Entre altres detalls, especifiquen que no s'oblidaran els idiomes i es faran classes de dicció en català i en castellà, i les pràctiques d'interpretació davant de la càmera es faran en anglès. També hi haurà una formació específica perquè els futurs professionals es preparin un càsting.

Pel que fa als requisits d'accés per cursar el CFGS en tècniques d'actuació teatral, cal que els alumnes tinguin divuit anys i el títol de batxillerat, amb un màxim de divuit alumnes per curs “per facilitar el treball individual”.

Una particularitat que han destacat els responsables d'El Galliner és que al final els alumnes assumiran un grau d'autonomia suficient per assumir la producció, en la seva globalitat, del muntatge que presentaran, com a projecte de final de carrera, en format d'espectacle acabat, en una sala de teatre professional.

Sota el paraigua de l'AGT

Per la seva banda, la presidenta de l' Associació Gironina de Teatre (AGT) , ha fet èmfasi en la garantia que suposa l'AGT per als futurs graduats. “Som l'entitat que acull la majoria dels professionals del teatre gironins i els alumnes que completin els estudis podran ser-ne socis de manera automàtica. Els acompanyarem en el salt a la professionalització. Rebran assessorament personalitzat i podran gaudir dels serveis que ofereix l'entitat, encarats a la plena integració professional dels socis”, ha remarcat Roca.

LES XIFRES

800
alumnes passen cada any pels cursos regulars del centre de formació teatral El Galliner.
2.000
hores de formació durant dos anys tindran aquests estudis en tècniques d'actuació teatral.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cultura

Mor Feliu Trujillo, prestigiós ceramista artístic d’Esparreguera

TEATRE

Gorina trasllada a ‘Ifigènia’ el dolor de totes les dones sacrificades

BARCELONA

El festival Flors i Violes espera batre rècords de públic

palafrugell
DANSA

El Mercat convida dues coreografies noruegues a ballar complexes celebracions

BARCELONA
cultura

Collboni esquiva reunir-se amb els impulsors de la campanya Salvem el Museu del Disseny

barcelona
Cinema

El BCN Film Fest obre portes i espera Meg Ryan

barcelona
Mònica Soler Ranzani
Novel·lista

“Faig ficció, però em preocupa molt la versemblança”

Barcelona

Model i artista amb final feliç

Barcelona
ARTS EN VIU

Ròmbic produeix un ‘site specific’ amb 10 titellaires pel seu desè aniversari

BARCELONA