cultura

Música

novetat discogràfica

Els Quicos parlen de la crisi que arrossega el país en el seu últim disc

‘No tinc diners' és el tretzè treball discogràfic del grup ebrenc, que inclou onze cançons inèdites

A la tardor estrenaran un espectacle basat en el nou disc

No tinc diners, el tretzè treball discogràfic de Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries, ja és a la venda. El grup ebrenc va presentar ahir el seu últim disc sota el pont del Vicari, a Roquetes, per tal d'escenificar la problemàtica social de la gent que no té habitatge. “La música popular ha de reflectir el que passa en la societat i qui no ha dit els últims anys: «No tinc diners?”, va comentar Artur Gaya, la veu de Quico el Célio. De fet, el pont del Vicari és l'escenari del videoclip del primer single, No tinc diners, en què els músics interpreten la cançó emulant qui viu a baix d'un pont i ironitzen sobre l'Església, el govern i els bancs.

Però no totes les cançons del disc són reivindicatives, sinó que també n'hi ha de festives i amoroses. Tots els temes són de nova creació, a excepció d'una versió de Ja baixen los tortosins, de Salvador Galdiri, en què expliquen les rivalitats tradicionals entre municipis.

El llibre de capçalera dels Quicos continua sent Del folklore tortosí de Joan Moreira. “Ens inspirem en les lletres i les melodies de Moreira”, va dir Jordi Fusté, guitarrista del grup. Així, la lletra de Lo Potaque l'han extret d'un pregó que es feia en les festes del barri del Rastre. No tinc diners també inclou una balada, un tema dedicat al Port. “Fem un homenatge a la muntanya i a la relació que hi té la gent”, va assenyalar Fusté.

En els pròxims concerts, els Quicos ja introduiran els temes de l'últim disc. Dissabte que ve actuaran a les Borges Blanques i el següent, al Perelló. No serà, però, fins a la tardor quan estrenaran un espectacle vinculat al darrer treball. D'altra banda, al setembre actuaran amb la Banda Municipal de Música de Tortosa, que celebra el 75è aniversari. “La col·laboració amb les bandes ens agrada molt”, va dir Gaya.

LA FRASE

El títol del disc és molt vigent encara, però no parlem només de la crisi econòmica
Artur Gaya
VEU DE QUICO EL CÉLIO, EL NOI I EL MUT DE FERRERIES

LA DATA

15.12.92
és la data
del primer concert del grup ebrenc de música tradicional Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries.

Celebració del 25è aniversari

El 15 de desembre Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries celebraran el 25è aniversari. Serà a final d'any quan arrencaran els actes de celebració, que s'allargaran durant el 2018. “Vint-i-cinc anys per a un grup és la maduresa, aquesta celebració ens donarà energia per continuar endavant”, va dir Gaya, que va destacar també que ja fa quinze anys que no hi ha cap nova incorporació al grup. “La nostra manera de treballar ha estat anar caminant sense marcar-nos cap fita i és una de les coses que més ens han servit per arribar fins aquí”, va manifestar Gaya.

Pel que fa al nou treball del grup ebrenc, arriba després de quatre anys de silenci discogràfic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les cares diverses del ‘true crime’

Barcelona
novetat editorial

L’assassí més famós d’Irlanda, radiografiat

Barcelona
Laia Vilaseca
Novel·lista

Laia Vilaseca: “Escrivint, continuo sent jardinera i no arquitecta”

Barcelona
ARTS ESCÈNIQUES

L’Alegria que ‘triomfa’ als Premis de la Crítica

BARCELONA
música

El nou festival Guixolstronic proposa 12 hores de música electrònica

st feliu de guíxols
cultura

L’associació de museòlegs, sobre el polèmic canvi d’orientació del Museu del Disseny: “Caldrà esperar a que es presenti el projecte definitiu”

barcelona
Música

El Festival de Prada s’estén i ofereix concerts sense fronteres

Girona
DANSA

El Sismògraf convoca a respirar amb la natura i a flirtejar amb la tecnologia

OLOT
Crítica
música

Sostinguts per l’estiu

GIRONA