cultura

Municipal

Ampli consens pel contracte programa de L'Atlàntida a Vic

Tots els grups municipals, menys Capgirem Vic, que hi vota en contra, aproven el nou document per al 2017-2023

Garanteix més transparència i accessibilitat als serveis del complex cultural

El nou contracte programa de la Fundació L'Atlàntida –gestora dels serveis públics de l'escola de música, conservatori i arts escèniques de Vic– es va aprovar en el ple d'ahir amb el suport de tots els grups municipals (el PDeCAT, Unió, el PSC, ERC-Som Vic, Vic per a Tots i Plataforma Vigatana) excepte el de Capgirem Vic, que va votar-hi en contra. Aquest contracte, “un document de 25 pàgines fet des de la pluralitat i amb un contingut d'altura”, segons Susagna Roura, regidora de Cultura de Vic, suposarà una pròrroga de la gestió de la fundació de sis anys: de l'1 d'agost del 2017 al 31 de juliol del 2023.

Roura va destacar que el contracte recull 77 fites vinculades a partides econòmiques i que és “una nova eina per millorar la governança, la transparència i l'accessibilitat” dels serveis. També va explicar que s'ha creat una comissió de seguiment, formada per forces polítiques i tècnics, que es reunirà com a mínim tres cops a l'any i que vetllarà pel contracte. L'únic que no ha acceptat el patronat és la paritat de patrons de designació pública i privada. Josep M. Diéguez, regidor d'ERC-Som Vic, va dir que “a tot el Principat trobaríem algun contracte programa que s'hi assembli, però no que el superi”. Diéguez va elogiar, entre altres coses, que el lloguer d'espais passi a ser gratuït per a les entitats sense ànim de lucre i municipals, o que a les beques de l'escola de música es passi de destinar-hi 3.000 euros el 2016 a 9.000 euros el 2017 i a 14.000 el 2021. ERC també aplaudeix que el contracte reculli un pressupost de 32.000 euros per a produccions pròpies el 2019.

“Millorar l'accessibilitat no és incompatible amb l'excel·lència”, va assenyalar Arnau Martí, regidor de Vic per a Tots, que va destacar la millora en la política de preus, elements de transparència o l'equiparació laboral de tots els treballadors. “Amb el nou contracte tenim un servei més obert, pensat per a tota la ciutat”, va dir.

Sara Blázquez, regidora de Capgirem Vic, va justificar el vot contrari del seu grup dient que, tot i que és un contracte millor que l'anterior, “una vegada més no s'han complert els acords del ple del juliol del 2016 i Capgirem Vic s'ha sentit estafada”. “Sap greu que tot els sembli un real desastre”, va contestar-los Roura, que també va aclarir que l'Ajuntament pagarà a la fundació privada com a màxim 210.000 euros anuals per consum de subministraments.

LA DATA

01.08.17
És el dia
que entrarà en vigor la pròrroga de sis anys del nou contracte programa de la Fundació L'Atlàntida.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MÚSICA

Joan Manuel Serrat, premi Princesa d’Astúries de les Arts 2024

BARCELONA
RIPOLL

Ramon González i Montse Bastons guanyen els Jocs Florals Comte Guifré

RIPOLL
MÚSICA

El festival de Dixieland torna al carrer

TARRAGONA
GIRONA

Vuit actuacions musicals i teatrals en el Pati Cultural 2024

GIRONA
CrÒNICA

Un Sant Jordi fred, però esplendorós

TEATRE

La Perla 29 incorpora un ‘Zoo de vidre’

BARCELONA
CRÒNICA

Banyoles, lectora i novel·lada

crònica

Diada radiant en el retorn a l’essència

crònica

Una sola música que tothom balla com vol