cultura

Cultura

Pedralbes d'estrelles

El festival barceloní presenta l'edició més ambiciosa dels seus cinc anys d'història, amb Rufus Wainwright, Art Garfunkel, Sting i Gérard Depardieu

Tony Bennett, Beach Boys, Juan Luis Guerra i Gipsy Kings són altres reclams del festival
Cinc dels recitals es podran seguir en pantalles situades en diferents barris de Barcelona

El Festival Jardins de Pedralbes va desvelar ahir el contingut de l'edició més ambiciosa dels seus cinc anys d'història, tal com es posa en relleu amb l'augment considerable del nombre de concerts (vint-i-cinc, set mes que l'any passat) així com en la presència destacada d'estrelles d'arreu del planeta. Presentat ahir al luxós interior del Palau de Pedralbes, el festival es va reivindicar, tanmateix, “més obert que mai al públic de Barcelona”, tal com va assenyalar Martín Pérez, al capdavant de la promotora Concert Studio. “La gent de Barcelona ha de saber que aquí hi poden venir”, va avisar Pérez. “Pedralbes, en efecte, és un festival premium, però ho és per a tothom.” Pérez, en aquesta línia, va posar l'accent en el fet que cinc dels concerts es retransmetran en pantalla gran en diversos barris de la ciutat i que “un 72% de les entrades que es posen a la venda costen 50 euros o menys”.

Pel que fa al seu menú artístic, el Festival Jardins de Pedralbes es nodreix de noms habituals en el circuit europeu de festivals d'estiu (el crooner ja nonagenari Tony Bennett, que actuarà el 26 de juny; l'ex-Supertramp Roger Hodgson, que hi serà el 12 de juny, i Rufus Wainwright, que inaugurarà la mostra una setmana abans), però també d'estrelles que no figuraven en les travesses, com és el cas, el 14 de juliol, d'Art Garfunkel (que, a diferència del seu excol·lega Paul Simon l'any passat, no deixarà Catalunya al marge del seu tour); Sting (que, el 6 de juliol, tornarà a la ciutat, únicament tres mesos i mig després d'haver presentat 57th and 9th al Sant Jordi Club) i l'actor Gérard Depardieu, que el 15 de juliol protagonitzarà l'únic espectacle “no musical” del festival amb la interpretació del seu premiat Cyrano de Bergerac, d'Edmond Rostand, així com d'El carnaval dels Animals, de Camille Saint Saens.

El festival es completa amb les visites dels clàssics disco Kool & The Gang (8 de juny), el duo entre Noa i Pasión Vega (10 de juny), el cantant romàntic Michael Bolton (13 de juny), India Martínez (14 de juny), Ludovico Einaudi (15 de juny), els escocesos Belle & Sebastian (18 de juny), els històrics Beach Boys (sense Brian Wilson però amb Mike Love, el 20 de juny), 2 Cellos (24 de juny), la icona de la cançó –i cinematografia– nord-americana Kris Kristofferson (26 de juny), Birdy (27 de juny), Gipsy Kings (30 de juny), Rosana (4 de juliol), l'espectacle Broadway & West End divas (amb partitures dels musicals més cèlebres i una orquestra simfònica, el 7 de juliol), el tàndem francès d'electrònica Air (10 de juliol), Yann Tiersen (11 de juliol) i Juan Luis Guerra (13 de juliol). Pedralbes, d'altra banda, també dona protagonisme a músics catalans, com és el cas de La Locomotora Negra (6 de juny), Manel (16 de juny) i Jarabe de Palo (8 de juliol), a més de tots els noms emergents que actuaran cada nit a l'escenari Village. El festival, finalment, mantindrà la seva jornada per a públic familiar així com el festival itinerant SoundEat!, centrat en la música electrònica.

Alerta contra la revenda

La presentació ahir del Festival de Pedralbes va anar acompanyada d'un dur discurs de Martín Pérez contra els webs de revenda d'entrades. “En el sector estem molt preocupats per la proliferació de plataformes que estan esperant que jo faci públic el cartell per bloquejar la venda d'entrades i vendre-les molt més cares”, va alertar Pérez, per qui cal una legislació com la que ja existeix en països com ara França. Les localitats per a tots els concerts del festival, a un preu mitjà de 56 euros, es posaran a la venda dilluns.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia