cultura

Cultura

El Festival de Música Religiosa de Vic s'aferma

La 13a edició oferirà deu concerts entre el 7 i el 15 d'abril

La Coral Sant Jordi o Maria del Mar Bonet, al cartell

El Festival BBVA de Música Religiosa de Vic arriba a la tretzena edició plenament consolidat, amb una oferta, entre el 7 i el 15 d'abril, de deu concerts –dos dels quals coproduïts: el de Maria del Mar Bonet i el del Cor de Cambra de Granollers– i una conferència audició sobre La Passió segons Sant Mateu de J.S. Bach, amb Oriol Pérez.

Al cartell d'aquest any hi ha la Coral Sant Jordi, que presentarà Rejoice in the lamb a Sant Pere de Casserres; l'actuació conjunta de la Coral Mixta d'Igualada, la Coral Canigó de Vic i l'Orquestra de Cambra de Terrassa 48, que interpretaran Rèquiem de Gounod; i l'actuació de The Sey Sisters. El festival també inclou les caramelles de la Confraria del Roser de Sant Julià de Vilatorta o les actuacions de Violons i de Maig Quartet Masculí, que presentarà Sacralitat i natura. Coincidint amb el Mercat del Ram de Vic, el dia 8 d'abril hi haurà dues actuacions ben diferents: la Fanfàrria de campanes, amb alumnes i professors de l'Emvic, i Sons de passió i glòria, a càrrec de l'Orquestra Barroca Catalana.

Miquel Torrents, president de la Fundació Antiga Caixa Manlleu, va destacar l'“excel·lent oferta musical” del festival. Daniel Guardiola, director de zona del BBVA, va reafirmar la voluntat d'aquesta entitat d'“estar al costat de les persones”, i hi va afegir: “La qualitat i quantitat d'obres culturals a Osona, i especialment a Vic, no l'he vista enlloc.”

“Són apostes complicades”

Per segon any, el Festival BBVA de Música Religiosa de Vic té la direcció artística de Quim Térmens, per al qual “el fet d'incitar a crear o donar suport a la creació té un valor enorme”. Propostes com la d'aquest festival “són apostes complicades i encara més en el temps que estem”, motiu pel qual va celebrar la coorganització entre la Comissió de Cultura de les parròquies de La Pietat, Sant Domènec i El Carme, la Fundació Antiga Caixa Manlleu, el BBVA CX i l'Ajuntament de Vic. Acostar la cultura a les persones, fer pedagogia, donar valor a la diversitat i potenciar la creativitat del país són algunes funcions que, segons Térmens, té aquesta cita anual. El contratenor Jordi Domènech va parlar de les múltiples funcions transmissores de la música i el violoncel·lista Manolo del Fresno va cloure l'acte amb una actuació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia