cultura

Josep Maria Martín Saurí, gran premi del Saló del Còmic

El dibuixant barceloní Josep Maria Martín Saurí, d'àmplia trajectòria a Europa i als Estats Units, va rebre ahir el gran premi del Saló del Còmic gràcies a les votacions dels professionals del sector.

Martín Saurí és un artesà de la historieta que ha treballat en diferents gèneres, com ara el romàntic, el del terror i el de les biografies: en aquest terreny, ha il·lustrat la vida d'Alexandre el Gran i la de Shakespeare. També s'ha dedicat als dibuixos animats, i el 1994 va iniciar la seva col·laboració amb el guionista Enrique Sánchez Abulí, amb La mariposa y la llama. Una de les seves obres més conegudes és La Odisea, adaptació del poema d'Homer escrit per Francisco Pérez Navarro.

Els premis del saló també han distingit Jaime Martín per Jamás tendré 20 años, en la qual el dibuixant i guionista relata la història dels seus avis, que es van conèixer durant la Guerra Civil, i que ha estat considerada la millor obra d'autor espanyol.

La millor obra estrangera ha estat The Vision, de Gabriel Hernández Walta i Tom King. Per la seva banda, Paranoidland s'ha endut el premi al millor fanzín, i Javi Rey ha estat considerat el millor autor revelació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia