cultura

fira d'art

Els treballs d'alumnes, exalumnes i artistes són presents a l'ONmercART

Segona edició de la Fira Mostra d'art, artesania i disseny que posa en marxa l'Escola d'Art i Superior de Disseny Ondara de Tàrrega

L'Escola d'Art i Superior de Disseny (EASD) Ondara de Tàrrega va inaugurar dilluns el 2n ONmercART, una fira – mostra que aplega treballs artístics, artesans i de disseny. Hi exposen alumnes, exalumnes i professorat del centre però entre les peces també es pot trobar obra d'artistes convidats del territori; alguns de consolidats, com ara Carmina Castelló, Benjamí Tous o Sònia Alins, entre d'altres. En total, s'hi donen cita una trentena d'autors.

Escultura, pintura, il·lustració, art tèxtil, joieria, ceràmica, fotografia o forja són algunes de les disciplines artístiques que es poden trobar tot passejant per les instal·lacions del centre.

El 2n ONmercART és obert al públic fins al divendres 7 d'abril, de 9 del matí a 9 del vespre. Aquesta iniciativa, a més de propiciar una plataforma de promoció als alumnes i apropar les seves creacions al gran públic, també vol donar a conèixer entre la ciutadania l'EASD Ondara, centre de titularitat pública amb una llarga trajectòria dedicada a l'ensenyament de les arts plàstiques.

El director del centre, Ramon Bordes, va recalcar durant la presentació que l'EASD Ondara és una de les escoles més antigues en el seu àmbit (fou fundada l'any 1777) i que només n'hi ha set a tot Catalunya, “un fet que la converteix en un valor singular per a Tàrrega, tota una joia que cal cuidar”, va manifestar.

Des del centre també van explicar que després de la primera edició els artistes van mostrar molt d'interès a participar en la segona. Contribuint a la dinamització de l'escola targarina, el 2n ONmercART rebrà aquest dimecres a la tarda la visita d'una delegació de l'Escola d'Art i Superior de Ceràmica de Manises (País Valencià).

L'espai d'exposició del 2n ONmercART està dividit en dues parts. D'una banda, s'agrupen les obres de petit format i assequibles de preu, amb peces de joieria, ceràmica o fotografia. Un segon apartat es reserva per a creacions de gran format en pintura, escultura o forja entre d'altres. Val a dir que la galeria Clucart de Tàrrega ha col·laborat en l'exposició aportant bona part d'obra realitzada per artistes forans de l'escola.

Lluita per recuperar el cicle de forja

El regidor d'Ensenyament, Gabriel Lacambra, va assegurar en la presentació que des del consistori, juntament amb l'escola, es treballa perquè l'EASD Ondara recuperi el cicle històric de forja artística que va perdre el curs passat per manca d'alumnes. Per això s'han mantingut converses amb el Departament d'Ensenyament. Segons el director Ramon Bordes, ja hi hauria set alumnes interessats a matricular-s'hi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

obituari

Mor als 63 anys Laurent Cantet, Palma d’Or de Canes per ‘La classe’

París
CULTURA

La Mostra Nacional de Teatre Amateur compleix vint anys a Pineda

PINEDA DE MAR

Un tribunal anul·la la condemna contra el productor Harvey Weinstein

Nova York
Cultura

Mor Mike Pinder, cofundador i teclista de The Moody Blues

ART

Una trentena d’obres aspiren al premi d’escultura Vila Casas

Palafrugell
art

El Museu de l’Empordà dedica una retrospectiva pòstuma a Adrià Ciurana

Figueres
música

Nostaldisc celebrarà el 1r campionat gironí de rebobinat de cintes de casset amb ‘boli’ Bic

sant gregori
Torroella de montgrí

El talent més internacional omple de màgia el 12è Fimag

Torroella de Montgrí

Els Premis d’Arquitectura ja han seleccionat les 24 obres candidates

Girona